Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Καταπληκτικές δίπλες !







 

 

Μερίδες: 20
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


3 αβγά ολόκληρα
3 κροκάδια
3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
ξύσμα λεμονιού
2 κουτ, σούπας κονιάκ
αλεύρι όσο πάρει  για όλες τις χρήσεις
βούτυρο,λάδι
ΣΙΡΟΠΙ
 2 φλυτζ. του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού μέλι
 2 φλυτζ. νερό.




Χτυπάμε τα αβγά τα ολόκληρα και τα  κροκάδια μαζί με την ζάχαρη.
Προσθετουμε  το ξύσμα λεμονιού,το κονιάκ,και αρκετό αλεύρι να γίνει η ζύμη κάπως σφιχτή .
Βουτάμε  τα χέρια μας στο βούτυρο και ζυμώνουμε .
Σκεπάζουμε  την ζύμη και αφήνουμε  την ζύμη  μισή  ώρα.
Ανοίγουμε  κομμάτια ζύμης σε λεπτά φύλλα με οδοντωτό ροδελάκι. κόβουμε σε  διάφορα σχήματα ορθογώνια, λοξά.3 επι 7 εκατοστά,φιογκάκια [κάντε μια κοψιά στο κέντρο κατά μήκος και περάστε μέσα την άκρη την μία ]
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι .
Τα βουτάμε  στο σιρόπι και τα πασπαλίζουμε  με καρύδια ψιλοκομμένα και κανέλα!!

Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε ακριβώς για 10 λεπτά ,αν χρειαστεί ξαφρίζουμε .