Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Μπρόκολο με μπαρμπουνάκια!!




Τηγανίζω κι ένα καλαμαράκι μαζί !






μπρόκολο με μπαρμπούνια!




 

Μερίδες: 3
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


 1 μπρόκολο
1 κιλό μπαρμπούνια
αλάτι
αλεύρι
ελαιόλαδο
λεμόνι



  Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια,τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι αφού τα αλατίσουμε΄.
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα την βάζουμε στην φωτιά.
Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το βάζουμε για λίγο όλο σε μία λεκανίτσα με νερό να το σκεπάζει προσθέτοντας λίγο ξύδι .[ετσι το έκανε η γιαγιά κάτι σαν απολύμανση για τυχόν ζουζουνάκια]
Μόλις αρχζίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε αλάτι [δεν το βάζουμε από την αρχή γιατί κάθετε στο πάτο της κατσαρόλας] και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε και το μπρόκολο και το βράζουμε .
3  ΜΥΣΤΙΚΑ
1} Ποτέ δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα γιατί έτσι διατηρεί το λαχταριστό πράσινο χρώμα του.
2} Δεν το παραβράζουμε  γιατί πάλι χάνει το χρώμα του .
3 Δεν το ανακατεύουμε γιατί διαλύετε ,μ ένα μαχαιράκι βυθίζουμε σε κάποιο κοτσανάκι να δούμε αν έβρασε .
ΨΑΡΙΑ
Βάζουμε αλεύρι σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο [για να μην πλένουμε ] και αλευρώνουμε τα ψάρια μας .
Εχουμε το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι και μόλις ζεσταθεί αρκετά ,όχι να κάψει, τα τοποθετούμε στην σειρά τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι γιατί είναι η αιτία που μαυρίζει το λάδι μας και δεν έχουν ούτε ωραία εμφάνιση ,ούτε ωραία γεύση .
Τα τηγανίζουμε σε λογική θερμοκρασία και δεν τα γυρνάμε ποτέ αν δεν έχει τηγανισθεί η μία πλευρά γιατί θα μας σκορπίσουνε .
Καλή όρεξη !!