Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μοσχάρι λεμονάτο!









 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 70' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

 1 1/2 κιλ,ο μοσχάρι ,[μέρος  στρογγυλό]
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά  σούπας φυτίνη
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 φύλλα δάφνης
αλάτι πιπέρι
2 λεμόνια στιμμένα  [τον χυμό]
ΣΑΛΤΣΑ
2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουερ αραιωμένο μέσα σε λίγο νερό μαζί με λίγο ζωμό από το φαγητό.





 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι  με το κρέας και το τσιγαρίζουμε [εδώ θέλει τσιγάρισμα να πάρει χρώμα σκούρο καφέ γύρω γύρω]
Στην μέση του τσιγαρίσματος προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί και το σκόρδο ξεφλουδισμένο και ολόκληρο.
Σβήνουμε το κρέας με το χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε  την δάφνη , το αλάτι και το πιπέρι ,προσθέτουμε και ζεστό νερό να το σκεπάζει σχεδόν, και το μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να  ψηθεί να γίνει μαλακό, και να μείνει λίγο ζουμάκι το οποίο το δένουμε με το κόρν φλάουερ με το παρακάτω τρόπο ,σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο νερό και λίζο από το ζουμάκι,προσθέτουμε και το κόρν φλάουερ ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά αριστερά και το ρίχνουμε μέσα στο κρέας ,το αφήνουμε στην φωτιά για 2-3 λεπτά .αποσύρωμε κι είναι έτοιμο ! Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές ,μακαρόνια ,ρύζι. Καλή επιτυχία και καλή  όρεξη !