Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μπιφτέκια με φασολάκια βραστά,γιά λίγες θερμίδες !










 

Μερίδες: 2
Xρόνος: 25' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 Για τα φασολάκια
1 πακέτο στρογγυλά ,φασολάκια κατεψυγμένα [ γίνετε και με φρέσκα]
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο κομμένο σε φετάκια μακρόστενα  [δίνει γλύκα και γεύση ωραία στο φαγητό]
πιπέρι ,ελάχιστο αλάτι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο  [μπορείτε και λιγότερο]

Για τα μπιφτέκια
500 γραμ,κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
3 φρυγανιές σικάλεως βρεγμένες και στιμμένες καλά
λίγο αλάτι-πιπέρι
Τώρα εδώ επιλέγετε για νοστιμιά , η ,λίγο φρέσκο,η ξερό δυόσμο,η  λίγο κίμινο,η μαιντανό ,εγώ πάντα βάζω δυόσμο και λίγο κίμινο γιατί λατρεύω την μυρωδιά του
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ  [ τα κάνει αφράτα]
και μέσα στο μίγμα του κιμά 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό




 Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια  [κατεψυγμένα] και  μόλις το δούμε να ζεσταθεί το χύνουμε όλο και ξαναβάζουμε μέσα τα φασολάκια,νερό μέχρι να τα σκεπάζει ίσα ίσα ,προσθέτουμε το κρεμμύδι το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθεί όλο το νερό σε μέτρια θερμοκρασία.Θεικά σε γεύση !

Σε ένα μπόλ βάζουμε το κιμά ,προσθέτουμε την στιμμέμη φρυγανιά,το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,το αλατοπίπερο,το μπέκιν,καί ότι μπαχαρικό η ζαρζαβατικό επιλέξουμε ,προσθέτουμε και το νεράκι και ζυμώνουμε καλά.Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο ,βρέχουμε λίγο τις παλάμες μας να μην κολλάνε τα πλάθουμε σε μεγάλα αλλά λεπτά μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο ειδικό τηγανάκι με τις γρίλιες,η στο γκρίλ .
Ειλικρινά γίνονται σαν να έχουν ψηθεί στα κάρβουνα και πολύ γευστικά!