Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Xαλβάς με καρύδια !









 

Μερίδες: 15
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
500 γραμ.σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι νερού  λάδι σπορέλαιο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
3 ποτήρια  νερού ζάχαρη
4 ποτήρια νερού  νερό
2 ξυλάκια κανέλα
1 φλούδα από ένα λεμόνι
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια χονδροκομμένα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό .την ζάχαρη,την κανέλα και την φλούδα λεμονιού.
Οταν αρχίσει να βράζει σε 10 λεπτά το  κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι το βούτυρο και το σιμιγδάλι και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ακριβώς για 20 λεπτά να ψηθεί καλά το σιμιγδάλι και να γίνει  χρυσαφί σκούρο χρώμα.
Στήν μέση του χρόνου δηλαδή στε 10 λεππτά προσθέτουμε και τα καρύδια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε μέσα στήν  κατσαρόλα με το σιμιγδάλι το σιρόπι [με προσοχή γιατί πιτσιλάει μην καούμε έχοντας αφαιρέσει τα ξυλάκια κανέλας και την φλούδα λεμονιού], και ανακατεύουμε σε πιό χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας .Σκεπάζουμε με μία πετσέτα την κατσαρόλα να κρυώσει και έπειτα  φορμάρουμε το χαλβά μας πασπαλίζοντάς τον με κανέλα!