Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Tσιπούρα ψητή!!!!







 ΥΛΙΚΑ
1 τσιπούρα [οχι ιχθυοτροφείου εδώ ]
αλάτι-ρίγανη
λαδόκολα
για το ψάρι μετά το ψήσιμο,λίγο μαιντανό,λίγο λαδάκι,΄λεμόνι΄.ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι [προαιρετικό]
...ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μιά λαδόκολλα στο ταψάκι και τοποθετούμε μέσα το ψάρι το οποίο το έχουμε καθαρίσει πρώτα και το έχουμε αλατίσει ,και πασπαλίσει με ρίγανη.το ψήνουμε στο γκρίλ μέχρι να ροδίσει απο την μία κ μετά κ από την άλλη,όταν ψηθεί και κρυώσει το καθαρίζουμε και εχουμε ετοιμάσει το λαδολέμονο του με,1 χυμό  λεμόνι,1 κ σούπας λάδι,λίγο μαιντανό,καί λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο.ρίχνουμε το υλικό αυτό από πάνω στο καθαρισμένο ψάρι και καλή μας όρεξη !! Συνοδεύετε η με χόρτα,η σαλάτα!! 

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Μοσχαράκι με ρύζι ,,απλά υπέροχο!!








ΥΠΕΡΟΧΟ!!
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι [σπάλα,η ποντίκι]
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
...1 κύβο κρέατος
1 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντερ
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
4 κουτ σούπας λάδι
1 ξυλάκι κανέλλα [προαιρετικα]
ΡΥΖΙ
1 1\2 ποτήρι ρυζι για πιλάφι
ελάχιστο πιπέρι
4 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζετε ολο το λίπος από το κρέας πού φαίνετε,το πλένετε κ το σκουπίζετε κ το κόβετε σε κύβους,ξύνετε κρεμμύδι και σκόρδοκαι το ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέαςτα σωτάρετε 8 λεπτά περίπουανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλαμέχρι να καφετίσουν ελαφρά,αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε και τον κύβο κρέατοςάνακατεύετε μέχρι να λειώσει ο κύβος,ρίχνετε και τον πελτέ ντομάτας δυαλυμένοσε ζεστό νερό [1 ποτήρι] ,και τον χυμό ντομάτας.κ την κανέλα[αν σας αρέσει]προσθέστε άλλο ενα ποτήρι ζεστό νερό ,σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά,και βράζετε για 60 λεπτά προσθέτετε την σκόνη τζίντζερ,και το λάδι,ανακατεύετε και αφήστε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα κ το κατεβάζετε απο την φωτιά.
ΡΥΖΙ
βάζετε το νερό στην κατσαρόλα και λίγο πιπέρι,μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι,ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα βράζετε περίπου 20 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει ολο το νερό.το σερβίρετε στην πιατέλα και περιχύνετε με το κρέας.

Μακαρονόπιτα !!!






 ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια .νουμερο 6
250 γραμ.φέτα
3 αυγά για μέσα,1 γιά τα φύλλα από πάνω
1 πακέτο φύλο γιά πίτα
...λάδι,άλάτι,πιπέρι
1φλυτζ.γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βράζουμε τα μακαρόνια,τα σουρώνουμε ,τα βάζουμε σε ένα μπωλ,προσθέτουμε την φέτα,τα αυγά χτυπημένα με το γάλα.[αν θέλετε προσθέτετε κι ότι τυρί υπάρχει σπίτι μαζί με την φέτα τριμμένο]προσθέστε λιγο αλάτι ,πιπέρι,ανακατέψτε τα καλά,στρώνετε σε ενα λαδωμένο ταψί 3 φύλα [κάθε φύλο και λάδωμα]ρίχνετε την μισή γέμιση βάζετε άλλο ενα φυλο,λαδώνετε ,ξανά άλλο ενα φύλο προσθέστε και το υπόλοιπο υλικό και σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλα ,κλείστε γύρω γύρω τις άκρες και αφού την χαραξετε,χτυπήστε το αυγό με λίγο λάδι και λίγο γάλα και ρίξτε το σε ολη την επιφάνεια !! είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη !!


Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Διάφορα κρεατικά στην λαδόκολα,τζατζίκι,και πατάτες φούρνου με μπέικον !!











ΥΛΙΚΑ
Διάφορα κρέατα,εγώ εδώ έβαλα χοιρινό,καί λίγο μοσχάρι
 [μπορείτε και αρνάκι μαζί] αλατι-πιπέρι
...μουστάρδα λίγη
κομματάκια κεφαλοτύρι
ι ντομάτα κομμένη σε ροδελίτσες΄σκελίδες σκόρδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
παίρνουμε μια λαδόκολα,τοποθετούμε τα κρέατα μας και ρίχνουμε τό αλατοπίπερο,το τυρί κομμένο κομματάκια,την μουστάρδα΄,και το σκόρδο κομμένο κ διάσπαρτο πάνω στο κρέας και την ντομάτα σε ροδέλες .το τυλίγουμε σφιχτά και το βάζουμε στο ταψάκι και το μυστικό είναι η χαμηλη θερμοκρασία στο φούρνο,το 'εβαλα 5 το απόγευμα στούς 170 βαθμούς και το έβγαλα 11 το βράδυ και ήταν λουκούμι ,εφτιαξα και πατάτες φούρνου με μπέικον ,έκοψα τις πατάτες κυδωνάτες οχι χοντρές καί τις έβαλα στο ταψάκι με αλάτι,πιπέρι,λεμόνι,λαδάκι,ανακατεύω και ψήνω,λίγο πρίν το τέλος  βάζω εδώ κι εκεί πάνω στίς πατάτες το μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια,καί ξαναψήνουμε γιά 10 λεπτά να πάρει χρώμα και γεύση,γίνονται πολύ νόστιμες καί συνοδεύουν πολύ ωραία το κρέας στήν λαδόκολα!!
ΤΖΑΤΖΙΚΙ
ΥΛΙΚΑ
2 κεσεδάκια γιαούρτι πρόβειο ,1 αγγούρι
ξύδι
λάδι
αλάτι
σκόρδο ΄,οι ποσότητες των υλικών γίνονται ανάλογα πόσο βαρύ τό θέλετε,εγώ έβαλα 4 σκελίδες σκόρδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ξύνετε το αγγούρι στο τρίφτη καί το στίβετε πάρα πολύ καλά,έχετε βάλει το γιαούρτι σε ένα μπωλ,ρίχνετε και το αγγούρι,το σκόρδο τριμμένο,αλάτι.ξύδι,λάδι άλατι΄λάδι ,κι αρχιζετε να ανακατεύετε,οι ποσότητες των υλικών ανάλογα με το πόση δυνατή γεύση θέλετε να έχει.να το δοκιμάζετε και να σταματήσετε εκεί που σας ικανοποιεί η γεύση !

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ