Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Γεμιστά !!Πολύ πολύ ωραίο φαγάκι!!









Eνα πολύ πολύ ωραίο φαγάκι!!
ΥΛΙΚΑ.
ντομάτες
πιπεριές
αν θέλετε μελιτζάνα κολοκυθάκι ,ότι σας αρέσει γεμίζετε
πατάτες
δυόσμο φρέσκο,μαιντανό,κρεμμύδια τουλάχιστον 2-3 σκελίδες σκόρδο
ρύζι Καρολίνα
αλάτι πιπέρι
λαδάκι μπόλικο στα γεμιστά πάντα!!
λίγη ζάχαρη
λίγη φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένω καλά ότι έχω προγραμματίσει να γεμίσω ,τα ανοίγω και κρατώ την ψίχα από τις ντομάτες ,λίγη ψίχα από το κολοκυθάκι αν βάλω ,λίγη ψίχα από την μελιτζάνα αν βάλω, τα τοποθετώ στο ταψί σε ωραία διάταξη ,σ ένα μπόλ τρίβω την ψίχα από τις ντομάτες τρίβω από το κολοκύθι τρίβω απ την μελιτζάνα προσθέτω δυόσμο ψιλοκομμένο ,μαϊντανό, το κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη το σκόρδο αλάτι πιπέρι ζάχαρη και μετράμε πόσα κομμάτια είναι πχ είναι 17? βάζω 17 κουταλιές κοφτές τις σούπας ρύζι [μυστικό της θειας μου] κι έρχεται ακριβώς η γέμιση!!και βάζω μπόλικο λάδι ανακατεύω όλα μαζί αφήνω για 10 λεπτά να δέσουν τα υλικά ..ΩΜΑ ΔΕΝ ΤΣΙΓΑΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ μετά γεμίζω τα γεμιστά και ότι περισσέψει μέσα εκεί στο μπολ αυτό κόβω πατάτες κυδωνάτες βάζω αλάτι πιπέρι λίγο λάδι και ανακατεύω και ρύζι λίγο να έχει περισσέψει δεν πειράζει εκεί ρίξτε τις πατάτες γίνονται πολύ νόστιμες κ δεν ξεραίνονται .τις τοποθετώ ανάμεσα στα γεμιστά ρίχνω κ λίγη φρυγανιά τριμμένη από πάνω γιατί κάνουν έτσι μια ωραία κρούστα, σκεπάζω μ ένα αλουμινόχαρτο κ ψήνω στους 220 Βαθμούς .Σε καμία ώρα τα ξεσκεπάζω κ τα αφήνω να ψηθούν έτσι περιμένω να τα δω να ροδοκοκκινίζουν από πάνω ,τρυπώ με το πιρούνι να δω αν ψήθηκαν ..ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ αν βάλετε κολοκυθάκια η μελιτζάνες ,όταν τα βάλετε στο ταψί αδεια μ ένα πιρούνι να τα τρυπήσετε εδώ κι εκεί για να ψηθούν καλά κ μετά τα γεμίζετε .. καλή όρεξη !!!

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Σουπιά πιλάφι!!


ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΙ ΕΥΚΟΛΟ ΦΑΓΑΚΙ !
ΥΛΙΚΑ
1 σουπιά μεγάλη [αγόρασα καθαρισμένη κατεψυγμένη]
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο τριμμένο
2 ντομάτες πολτοποιημένες με το χέρι
1 κουταλιά σούπας κοφτή πελτέ
μισό ποτήρι νερού κρασί λευκό
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνη
3-4 κόκους μπαχάρι
αλάτι-πιπέρι
λίγη ζάχαρη
1 και 1\2 ποτήρι ζεστό νερό
1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα  ρίχνουμε και το κρεμμύδι να μαραθεί .προσθέτουμε και την σουπιά  κομμένη σε κομματάκια ,και σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί .Μετά απο 5 λεπτά περίπου προσθέτουμε την ντομάτα  ,τον πελτέ,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη [λίγη1\2 κουταλάκι του γλυκού]την δάφνη,το μπαχάρι ,και το νερό.Χαμηλώνω την θερμοκρασία  και τα μαγειρεύω για 1 ώρα, Προσθέτω αν χρειαστεί νερό [πάντα ζεστό ]και βάζω και το ρύζι .Σε 10 λεπτά  περίπου είναι έτοιμο ,δοκιμάστε το να δείτε  .Στο σερβίρισμα ρίχνουμε λίγο μαιντανό στο πιάτο μας .Πολύ ωραίο φαγητό !!  






Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Mπριάμ ,φανταστικό φαγάκι!!!

ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ !! ΚΑΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ  ΝΗΣΤΕΙΑΣ!!!
ΥΛΙΚΑ
5-6 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
5-6 πατάτες  κυδωνάτες ψιλοκομμένες
λίγα φύλλα άνηθου
λίγα φύλλα μαιντανό
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
1 ντομάτα ώριμη  τριμμένη
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλάτι-πιπέρι
1\2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα ταψί κόβετε και βάζετε τα κολοκυθάκια,τις πατάτες,το κρεμμύδι ,το σκόρδο,την ντομάτα ,το πελτέ,τον άνηθο ,τον μαιντανό,το αλατοπίπερο,και το ελαιόλαδο,τα ανακατεύετε πολύ καλά και  ρίχνετε και  μισό  ποτήρι   νερό.Το ψήνετε ΄στο φούρνο στους 200 ,η 250 βαθμούς,ανάλογα την κουζίνα  σας περίπου για μία ώρα, να το κοιτάτε που που μήπως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα.






Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Καλαμαράκια γεμιστά στο φούρνο!!

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΙΑΤΟ!!
ΥΛΙΚΑ
1  πακέτο καλαμαράκια. [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα και έτοιμα από καθάρισμα]
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
4 κλωναράκια μαιντανό
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 ποτήρι νερό
ρύζι καρολίνα [η ποσότητα ..1 κουταλιά κοφτή για κάθε καλαμαράκι  πχ.10 καλαμαράκια ,10 κοφτές κουταλιές
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
8 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα καλαμαράκια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 5 κουταλιές λάδι ,προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερό  ψιλοκομμένα ,προσθέτουμε και μερικά πλοκάμια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε.Προσθέτουμε και τον μαϊντανό .Σβήνουμε με το μισό και παραπάνω κρασί.[κρατάμε λίγο για τον φούρνο]
Μόλις πάει να εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε και το 1 ποτήρι νερό λίγο αλάτι  πιπέρι ,όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και το ρύζι .Βράζουμε μέχρι να γίνει μια γέμιση χωρίς πολλά υγρά.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια ένα-ένα και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. με τον τρόπο που  ράβομαι.
Τα βάζουμε στην σειρά στο ταψάκι σε ένα μπολ έχουμε τρίψει την ντομάτα,έχουμε προσθέσει 3 κουταλιές λάδι λίγο πιπεράκι,ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από τα καλαμαράκια,προσθέστε και το υπόλοιπο κρασί  .σκεπάζουμε το ταψί μας και ψήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένα ,μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να  πήξει η σαλτσούλα του και να πάρει λίγο χρώμα. καλή  επιτυχία!

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ