Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ρυζότο με μανιτάρια!






ΥΛΙΚΑ
1 κουτάκι μανιτάρια μικρό φρέσκα ,η ,μία μεγάλη κονσέρβα
3 μεγάλα καρότα κομμένα σε κυβάκια
250 γραμ. [1 ποτήρι του νερού γεμάτο ]αρακά κατεψυγμένο
2 1\2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι για ρυζότο
1 κύβο κρέατος
1 κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης
ελάχιστο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
΄1] Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τον **αρακά τα καρότα,και αν βάλετε φρέσκα μανιτάρια μέσα κι αυτά κομμένα σε φετούλες,τα βράζουμε περίπου 1 τέταρτο και τα σουρώνουμε
2] Βάζουμε στην κατσαρόλα μας 4 1\2 φλυτζάνια νερό τον κύβο,το πιπέρι,και το κρόκο,και τα βάζετε να βράσουν.Σε 5 λεπτά προσθέτετε και το ρύζι και τα μανιτάρια και τον αρακά και τα καρότα το ανακατεύετε και το σκεπάζετε χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράστε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.
3] Κοιτάξτε το φαγητό μήπως έχει πήξει πολύ και ρίχνετε λίγο νερό αν χρειαστεί ,όταν το βγάλετε από την φωτιά να είναι λίγο ζουμερό γιατί θα πήξει και στο τέλος προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε . .Συμπληρώστε με μίοα φετούλα λεπτή ψωμι γίνετε φανταστικό!!
**Τα κατεψυγμένα λαχανικα [εδώ αρακά ]πάντα να ζεσταίνετε νερό να τα ρίχνετε μέσα και σε 3-4 λεπτά να χύνετε το νερό, να τα στραγγίζετε και μετά να τα μαγειρεύετε ,έτσι φεύγουν λένε τα συντηριτικά.
Αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβα μανιτάρια σουρώστετα και πλύντε τα πολύ καλά!

Φιλετάκια με μαρουλοσαλάτα και σάλτσα άνηθου .

Προσθήκη λεζάντας

ΥΛΙΚΑ
1 κομμάτι φιλέτο άπαχο εντελώς
1 λεμόνι
ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΗΘΟΥ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ
100 Γραμ....μυτζήθρα άπαχη ,ανάλατη
3 κ.σούπας γάλα παστεριωμένο άπαχο
1 κ. σούπας κοφτή λάδι
2 κ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 ματσάκι άνηθο
ελάχιστο πιπέρι
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΦΙΛΕΤΟ
Βαζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει μέχρι να βγάλει ένα ελαφρό καπνό και τότε βάζετε το φιλέτο .Το ψήνετε 4-5 λεπτά και το γυρίζετε από την άλλη προσέχοντας να μην το τρυπήσετε με το πιρούνι γιατί θα φύγουν οι χυμοί του και θα στεγνώσει .Το ψήνετε κι από την άλλη πλευρά για 4-5 λεπτά και σερβίρετε αμέσως .Συνοδεύετε με μαρουλοσαλάτα περιχυμένη με σάλτσα άνηθου
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΗΘΟΥ
Τα υλικά τα έχουμε παραπάνω .Βάζετε στο μπλέντερ ,η στο μούλτι μυτζήθρα ,γάλα,και λάδι,τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέστε και το λεμόνι σιγά -σιγά το ξύσμα λεμονιού ,τον άνηθο ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι .Χτυπήστε λίγο ακόμα και αδειάστε την σάλτσα σε ένα γυάλινο μπώλ,και βάλτε την στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να την σερβίρετε πάνω από το μαρούλι .