Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ρεβίθια σούπα!



ΎΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια τσαγιού ρεβίθια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
10 ποτήρια νερό
6 κουταλιές τις σούπας λάδι
1 1\2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
1-2 λεμόνια
ελάχιστο αλάτι ,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε κατσαρόλα με νερό να μουσκέψουννα τα σκεπάζει το νερό ,προσθέστε και1 κουταλιά της σούπας αλάτι.Μετά [το πρωί] τα ξεπλένετε σε πολλά νερά και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με 10 ποτήρια νερό και τα βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία με ξεσκέπαστη κατσαρόλα .Με μία σουρωτή κουτάλα μαζεύετε τον αφρό που βγάζει στην επιφάνεια και το πετάτε.Οταν σταματήσει να βγαίνει ο αφρός ρίχνετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα το βράσιμο για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσουν [ανάλογα τα ρεβίθια] Σε μικρό μπώλ διαλύετε το κόρν φλάουρ ,σε 2-3 κουταλιές νερό κρύοπροσθέστε και το χυμό λεμονιού ,το λάδι,το αλατοπίπερο και 1 φλυτζανι τσαγιού νερό΄ανακατέψτε καλά και αδειάστετο στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια.Ανακατεύετε ελαφρά και τα αφήνετε να βράσουν για 10-15 λεπτά ακόμα.
ΣΗΜ.Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρεβίθια ξεφλουδισμένα.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Φασολάκια φρέσκα γιαχνί.





ΥΛΙΚΑ
1 1\2 Φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα από τις ίνες τους
3 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
1\2 κιλό ντομάτες ώριμες
1\2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές σούπας λάδι
1\2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
ελάχιστο αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τα καθαρισμένα φασολάκια,τα βάζετε στην κατσαρόλα και ρίχνετε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ,την σκόνη σκόρδου,το ξυσμένο κρεμμύδι,τις ντομάτες λειωμένες με τα χέρια ,η , περασμένες από το μύλο των χοταρικών,το μαιντανό ψιλοκομμένο,και το αλατοπίπερο.Προσθέτετε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται τα φασολάκια ,τα ανακατεύετε ελαφρά,σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου για 1 ώρα.Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι ανακατεύετε πολύ ελαφρά κι αν δεν έχουν πιιεί το νερό τουςαφήνετε να βράσουν λίγο μέχρι να πιούν το νερό τους και να πήξει η σάλτσα .[μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασολάκια κατεψυγμένα που δεν χρειάζονται καθάρισμα]

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Μοσχάρι με κολοκυθάκια!! νοστιμότατο !!!!!!!!!!!







ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι ,η σπάλα
2 κιλά κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1\2 κιλό ώριμες ντομάτες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
5 κουταλιές τις σούπας λάδι
1\΄2 του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
5 κλωνιά μαιντανό  ψιλοκομμένο
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Με μαχαίρι ξύνουμε λίγο απέξω ην φλούδα από  τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε ολόκληρα αν είναι μικρά ,η,τα κόβετε στα δύο αν είναι μεγάλα .Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι και το κρεμμύδι μαζί και το κρέας .Τα σωτάρετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα  σε δυνατή φωτιά .Λειώνετε τις ντομάτες πολύ καλά με τα χέρια και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα .Δυαλύετε και τον πελτέ σε ι ποτήρι χλιαρό νερό και προσθέστε το κι αυτό στην κατσαρόλα .Σκεπάζετε ,χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου .Ρίχνετε μετά το αλατοπίπερο ,την σκόνη σκόρδου,τα κολοκυθάκια ,και τον μαιντανό .Ανακατεύετε ελαφρά ,σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1\2 ώρα περίπου .Λίγα λεπτά πρίν κατεβάσετε το φαγητό ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε λίγο να πήξει η σάλτσα .