Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Γλώσσες τραγανές με κουρκούτι ,φανταστικές!!!!!










Για να σας γίνουν καταπράσινα τα λαχανικά μην τα σκεπάζετε ποτέ όταν βράζουν και μην τα αφήσετε να παραβράσουν και να τα βγάζετε ανμέσως με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα!







ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο γλώσσες κατεψυγμένες
λάδι για το τηγάνισμα
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
1 μπύρα μικρή
αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας παχύς χυλός
1 αυγό
λίγο αλάτι
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Ξεπαγώνουμε τις γλώσσες ,τις πλένουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσουμε το κουρκούτι.
Τις αλατίζουμε και λίγο.
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
Σε ένα μπώλ αδειάζουμε το κουτάκι με την μπύρα,ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός λίγο πηχτός,προσθέτουμε και λίγο αλάτι, και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά .Προσθέτουμε και τον κρόκο του αυγού ΜΟΝΟ [κρατάμε το ασπράδι σε ένα βαθύ πιάτο] και ξαναανακατεύουμε .
Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα με τον αυγοδάρτη [αφού τον έχουμε ξεπλύνει] και ξαναανακατεύουμε [φανταστικό κουρκούτι τραγανό ,χρησιμοποιήστετο γιά όλα τα ψάρια σε φιλέτα]Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί ,μην κάψει και αρπάξουν βουτάμε το ψάρι μέσα και τηγανίζουμε ,κάθε φορά που θα βγάζουμε τηγανισμένα τα τοποθετούμε γιά λίγο σε χαρτί κουζίνας και μετά σε πιατέλα ,Καλή σας όρεξη!!
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Φασολάκια!!




ΥΛΙΚΑ
1 1\2 Φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα από τις ίνες τους
3 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
1\2 κιλό ντομάτες ώριμες
1\2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές σούπας λάδι
1\2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
ελάχιστο αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τα καθαρισμένα φασολάκια,τα βάζετε στην κατσαρόλα και ρίχνετε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ,την σκόνη σκόρδου,το ξυσμένο κρεμμύδι,τις ντομάτες λειωμένες με τα χέρια ,η , περασμένες από το μύλο των χοταρικών,το μαιντανό ψιλοκομμένο,και το αλατοπίπερο.Προσθέτετε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται τα φασολάκια ,τα ανακατεύετε ελαφρά,σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου για 1 ώρα.Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι ανακατεύετε πολύ ελαφρά κι αν δεν έχουν πιιεί το νερό τουςαφήνετε να βράσουν λίγο μέχρι να πιούν το νερό τους και να πήξει η σάλτσα .[μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασολάκια κατεψυγμένα που δεν χρειάζονται καθάρισμα]

Ρεβύθια!



ΎΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια τσαγιού ρεβίθια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
10 ποτήρια νερό
6 κουταλιές τις σούπας λάδι
1 1\2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
1-2 λεμόνια
ελάχιστο αλάτι ,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε κατσαρόλα με νερό να μουσκέψουννα τα σκεπάζει το νερό ,προσθέστε και1 κουταλιά της σούπας αλάτι.Μετά [το πρωί] τα ξεπλένετε σε πολλά νερά και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με 10 ποτήρια νερό και τα βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία μια ουρωτήε ξεσκέπαστη κατσαρόλα .Με μία κουτάλα μαζεύετε τον αφρό που βγάζει στην επιφάνεια και το πετάτε.Οταν σταματήσει να βγαίνει ο αφρός ρίχνετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα το βράσιμο για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσουν [ανάλογα τα ρεβίθια] Σε μικρό μπώλ διαλύετε το κόρν φλάουρ ,σε 2-3 κουταλιές νερό κρύοπροσθέστε και το χυμό λεμονιού ,το λάδι,το αλατοπίπερο και 1 φλυτζανι τσαγιού νερό΄ανακατέψτε καλά και αδειάστετο στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια.Ανακατεύετε ελαφρά και τα αφήνετε να βράσουν για 10-15 λεπτά ακόμα.
ΣΗΜ.Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρεβίθια ξεφλουδισμένα.

Nτολμαδάκια η,γιαπράκια.









Η γιαγιά μου έλεγε ,,Για να γίνουν τα ''γιαπράκια''ετσι τα έλεγε ,νόστιμα ,η γέμιση πρέπει να πρασινίζει!!
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ.αμπελόφυλλα
300 γραμ.ρύζι καρολίνα [είναι λίγο παραπάνω από το μισό πακέτο του μισόκιλου]
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο [ ξερό 2 κουταλιές τις σούπας ]
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα 

1 ματσακι κρεμμυδάκια φρέσκα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά,προσθέτουμε και 5 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι ,και ανακατεύουμε καλά .Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και τυλίγουμε σε ντολμαδάκι .Τα βάζουμε στη σειρά στην κατσαρόλα και τοποθετούμε ενα πιάτο από πάνω να μην μας διαλύσουν κατά το βράσιμο ,ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό ,ελάχιστο λάδι ,και στίβουμε κι ενα λεμόνι,σιγοβράζουμε για μία ώρα !!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν τα αμπελόφυλλα είναι φρέσκα τα ζεματάμε για λίγο πρίν τα τυλίξουμε.
Αν είναι βάζου τα στραγγίζουμε ,τα ξεπλένουμε και τα τυλίγουμε.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Κακαβιά!!










ΥΛΙΚΑ
Αγοράζουμε διάφορα μικρά ψαράκια για βραστά
εδώ χρησιμοποίησα ,καπόνια,σκορπιούς,μπακαλιαράκια,και σάλπες.
1 ματσάκι σέλινο
1 ντομάτα στα τέσσερα χαραγμένη
1 κρεμμύδι στα τέσσερα
3-4 καρότα
2 μέτριες πατάτες
αν θέλετε και κολοκυθάκια 2
αλατοπίπερο
2 κουταλιές σούπας λάδι
λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και πλένετε τα ψαράκια
Βάζετε σε μία κατσαρόλα 8 ποτήρια νερό ρίχνετε μέσα όλα τα λαχανικά ,το λάδι ,το αλατοπίπερο,και τα βράζετε για 30 λεπτά να δείτε να έχουν βράσει .Με μία σουρωτή κουτάλα τα βγάζετε σε μία πιατέλα και βάζετε μέσα στην κατσαρόλα τα ψάρια.Τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου και σουρώνετε το ζουμί αφού βγάλετε τα ψάρια σε άλλη κατσαρόλα για τυχόν ψαροκόκκαλα.Μ ε το μούλτι ,η με το μύλο των χόρτων αλέθουμε όλα τα λαχανικά και τα ρίχνουμε μέσα στο ζουμί να πήξει λίγο,και είναι έτοιμη! Καθαρίζουμε τα ψαράκια όσα μπορούμε γιατί λιώνουνε ,πιό πολύ εδώ είναι το γευστικότατο ζουμί που βγάζουν και από τα διάφορα ψαράκια,και απο τα λαχανικα!.
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

/Tσίζκέικ (cheesecake) ελαφρύ και δροσερό !!!!

















 . Ελαφρύ και δροσερό, το τσίζκεικ (cheesecake) είναι από τα γλυκά που  προσφέρουν την απόλυτη ικανοποίηση !!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 κουτάκια τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 4 λεμόνια
το χυμό από 4 λεμόνια
1 κουταλάκι γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
2 κουταλιές τις σούπας νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
1 και 1\2 πακέτα μπισκότα Digestive
1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο καλό


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
8 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
8 κουταλιές τις σούπας νερό
φλούδα από ένα λεμόνι κομμένο σε πολύ ψιλές μακρόστενες λουριδίτσες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΗ
Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα αλέθομαι να θρυμματιστούν καλά ,έχουμε λιώσει και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ,βάζουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα ρίχνουμε και το βούτυρο ,ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο και μετά στρώνουμε σε ένα ταψάκι,η,σε οτιδήποτε γυάλινο το μείγμα .Το πατάμε με τα χέρια να απλωθεί ομοιόμορφα και προσέχουμε οι άκρες να είναι γύρω γύρω πιο πάνω να μπει μέσα η κρέμα [το φτιάχνουμε με το χέρι] και το τοποθετούμε στο ψυγείο.Παράλληλα βάζουμε την μία κουταλιά του γλυκού ζελατίνη σε ένα μπολάκι γυάλινο ρίχνουμε και το νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε ,αυτό σιγά σιγά θα παγώσει,μόλις γίνει αυτό έχουμε ένα μπρικάκι στο μάτι της κουζίνας με νερό ,μόλις πάρει βράσει τοποθετούμε από πάνω το μπολ με την παγωμένη ζελατίνη και περιμένουμε να γίνει σε ρευστή μορφή,κάτι σαν μπαίν μαρί.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΡΕΜΑΣ
Βάζουμε σε μπολ τα τυριά και με τον αυγοδάρτη τα χτυπάμε να αφρατέψουν ,προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα,τό ξύσμα  από τα 4 λεμόνια την ζελατίνη που πρέπει να έχει γίνει ρευστή και τον χυμό 4 λεμονιών και τα ανακατεύουμε καλά.Βγάζουμε το ταψάκι με τα μπισκότα από το ψυγείο και στρώνουμε από πάνω την κρέμα.Το βάζουμε στο ψυγείο ξανά να δέσει.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΙΡΟΠΙ
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να διαλυθεί η ζάχαρη,προσθέτουμε και το χυμό από μισό λεμόνι και τα ψιλοκομμένα μπαστουνάκια λεμονιού,τα βράζουμε μέχρι να δέσει σε μέτρια φωτιά και όταν κρυώσει το περιχύνουμε από πάνω από το τσίζ κέικ μας ,διατηρείτε στο ψυγείο ,έχει φανταστική γεύση !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ