Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Κοτόπουλο με αρακά και φασολάκια!!








ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
1 κιλό αρακά [αυτήν την εποχή φρέσκο]
500 γραμ.φασολάκια  [φρέσκα]
3 ντομάτες  ώριμες
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουτ.σούπας πελτέ [προαιρετικά]
λάδι
αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
6 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1]Βαζουμε το λάδι και το κρεμμύδι  το σκόρδο  στην κατσαρόλα μαζί και το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
2]προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες με τα χέρια μας και τον πελτέ,μαζί και το αλατοπίπερο και την ζάχαρη.
3]Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου .ΑΝ χρειάζετε λίγο νερό τόσο οσο να σκεπάζει το κοτόπουλο προσθέτουμε .
4]προσθέτουμε και τα λαχανικά μας ,αρακά φασολάκια και μαγειρεύουμε περίπου για μισή ώρα ακόμα , [δοκιμάστε  ο χρόνος εξαρτάτε κι από την ποιότητα του αρακά]
5] Λιγο πρίν το κατεβάσετε από την φωτιά 10 λ επτά περίπου προσθέστε και τον μαιντανό .Καλή σας όρεξη!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μαρμελάδα φράουλα!








ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
μισό λε...μόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Πλένουμε καλά τις φράουλες ,κόβουμε το κοτσανάκι και μετά μία μία τις πατάμε λίγο με το χέρι μας μέσα στην κατσαρόλα να μην διαλύονται να μένει και λίγο φράουλα.
2]Ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη ,ανάβουμε το μάτι και όταν αρχίζει να βγάζει αφρό τον αφαιρούμε .Ο χρόνος για να δέσει η μαρμελάδα είναι περίπου 25 -30 λεπτά ,θα το δείτε να ''στέκετε'' στην ξύλινη κουτάλα σας.
3] Μόλις πήξει η μαρμελάδα μας στίβουμε μέσα και το μισο λεμόνι και ανακατεύουμε ,την κατεβάζουμε από την φωτιά σκεπασμένη την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε σε γυάλινο βάζο .Εγώ την διατηρώ στο ψυγείο πάντα! Καλή επιτυχία!

Γαύρος στο φούρνο!

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαύρο
1 κρεμμύδι μέτριο σε ροδέλες
1\2 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 μ...έτρια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
λάδι
1 λεμόνι -αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το γαύρο τον πλένουμε και τον βάζουμε σε ταψάκι .Ρίχνουμε το λάδι ,αλάτι ,πιπέρι ,και ανακατεύουμε ελαφρώς.Από πάνω βάζουμε την ντομάτα,πιπεριά,και κρεμμύδι,προσθέτουμε και λιγότερο από  μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε στο φούρνο .

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μαρμελάδα φράουλα η αγαπημένη των παιδιών!!







ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Πλένουμε καλά τις φράουλες ,κόβουμε το κοτσανάκι και μετά μία μία τις πατάμε λίγο με το χέρι μας μέσα στην κατσαρόλα  να μην διαλύονται να μένει και λίγο φράουλα.
2]Ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη ,ανάβουμε το μάτι και όταν αρχίζει να βγάζει αφρό τον αφαιρούμε .Ο χρόνος για να δέση  η μαρμελάδα είναι περίπου 25 -30 λεπτά ,θα το δείτε να ''στέκετε'' στην ξύλινη κουτάλα σας.
3] Μόλις πήξει η μαρμελάδα μας στίβουμε μέσα και το μισο λεμόνι και ανακατεύουμε ,την κατεβάζουμε από την φωτιά σκεπασμένη την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε σε γυάλινο βάζο .Εγώ την διατηρώ στο ψυγείο  πάντα! Καλή επιτυχία! 

Γαρίδες με σκόρδο και κονιάκ!




Η συνταγή αυτή κανονικά γίνετε με πιό μεγάλες γαρίδες .
ΥΛΙΚΑ
Γαρίδες
1-2 φύλλα δά...φνη
4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
μισό ποτήρι κονιάκ μαζί με λίγο νερό .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι το σκόρδο και τις γαρίδες    [ αφού πρωτα τις έχουμε πλύνει και στραγγίξει]    μέσα στο τηγάνι .
Σωτάρουμε για 7-8 λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ-νερό.Προσθέτουμε και τα δαφνόφυλλα,και το αλατοπίπερο,και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σαλτσούλα του .
Εύκολο ,γρήγορο ,και πολύ νόστιμο!!

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Λιγκουίνι με γαρίδες! πολύ νόστιμο πιάτο !









Γιά να ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ..Μαγειρική και Συνταγές


ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ !!ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ!
 ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ .[ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ 2 ΓΕΡΙΔΟΥΛΕΣ!]
5 Γαρίδες σχετικά λίγο μεγάλες
6 κλωνάρια σέλινο χονδρό κομμένο σε μακρόστενες λωριδίτσες, η σέλερι.
1 κολοκυθάκι μέτριο κομμένο κι αυτό σε μακρόστενες λεπτές λωριδίτσες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδελίτσες
1 καρότο μέτριο κομμένο σε λεπτές λωριδίτσες
200 γραμ.φέτα κομμένη σε κυβάκια
1 φύλο δάφνη
1 1\2  κουταλιά φρέσκο βούτυρο
1 1\2 ποτήρι ζωμό λαχανικών
λίγο λάδι
πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
1 πακέτο λιγκουινι μακαρόνια
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας να είναι έτοιμα,πλένουμε τις γαρίδες ,κόβουμε την φέτα σε κυβάκια,αφού έχουμε βράσει το λιγκουίνι στο χρόνο που αναγράφει  επάνω στο πακέτο τα έχουμε σουρώσει και τα αφήνουμε στην άκρη.
2] Βάζουμε  το λάδι σε βαθύ μεγάλο τηγάνι ,προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις γαρίδες  και τα ανακατεύουμε  για λίγο προσεκτικά.Προσθέτουμε και το καρότο,το κολοκυθάκι,δάφνη,σέλερι ,η κλωναράκια σέλινο  και ανακατεύουμεπροσθέτοντας και το ζωμο και το πιπέρι  και  βράζουν για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε και την φέτα ,τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά .
3]Προσθέτουμε και το λιγκουίνι  και περιμένουμε να πιούν το ζουμί τους .
5]Προσθέτου,ε στο τέλος και το βούτυρο ,ανακατευουμε και ..καλή μας όρεξη !!!
Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό.