Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Μελιτζάνες γεμιστές με κασέρι, Πολύ νόστιμο φαγητό !!!



ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες   μακρόστενες  [τσακώνικες]
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
4-5 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
500 γραμ .ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
κασέρι κομμένο σε μπαστουνάκια ,τόσα όσες και οι μελιτζάνες
αλάτι -πιπέρι-ζάχαρη -λάδι

Καθαρίζουμε από το κοτσάνι της μελιτζάνες  τις σκουπίζουμε και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαραθούν και τις τοποθετούμε στο ταψί μας στην  σειρά. Έχουμε κόψει σε μπαστουνάκια το κασέρι και με το χέρι κάνουμε μία ''τομή'' και το βάζουμε στην μέση της κάθε μελιτζάνας .Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε κρεμμύδι σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν λίγο .Προσθέτουμε και τις ντομάτες  αλάτι,πιπέρι .και ζάχαρη  και μαγειρεύουμε για 1 τέταρτο περίπου .Ρίχνουμε όλο αυτό το μείγμα λαχανικών πάνω από τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν θέλετε πασπαλίστε όλη την επιφάνεια  του φαγητού με κάποιο τριμμένο μαλακό τυρί .Καλή επιτυχία!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ













Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Κέικ με κεράσι ,καρύδα ,και μαρμελάδα!!






ΥΛΙΚΑ
250 γραμ.ζάχαρη
250 γραμ.βούτυρο [απλό βιτάμ]
6 αυγά
80 γραμ.καρύδα
150 γραμ.[μόνο] αλεύρι
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
250 γραμ.κεράσια [χρειαζόμαστε τόσα όσα να  μπούν διάσπαρτα στο ταψάκι μας]
10 κουτ.σούπας μαρμελάδα κεράσι [εδώ  έβαλα και λίγη φράουλα μαζί]
μισό λεμόνι το χυμό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1]  Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτουμε και  τους κρόκους μόνο.
2] Το αποσύρω από το μίξερ και χωρίς χτύπημα με μία σπάτουλα προσθέτω κι ανακατεύω ,καρύδα,τα ασπράδια σε μαρέγκα,
και τέλος το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ κοσκινισμένο.
3]Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι  [μέθεθος λίγο μεγαλύτερο από το σχήμα τούρτας] αφού το έχω βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι όλη την επιφάνειά του.
4] Βάζω από πάνω την μισή μαρμελάδα διάσπαρτη  [δείτε φωτό] και με το χέρι ανοίγω τα κεράσια βγάζω τα  κουκούτσια από τα κεράσια και τα τοποθετώ κι αυτά διάσπαρτα αρκετά κοντά το ένα με το άλλο.
5] Εχω ανάψει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνω γιά περίπου 50 λεπτά .
Κατά το ψήσιμο τα κεράσια θα κρυφτούν μέσα στο κέικ ,αλλά ΄΄οταν ψηθεί και το αναποδογυρίσετε θα είναι από πάνω και μέσα !
6] Αφου ψηθεί το βγάζουμες από το φούρνο ,το αφήνουμε να κρυώσει  ΕΝΤΕΛΩΣ και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα .
7] Προσθέτω από πάνω σε όλη την επιφάνεια  την υπόλοιπη μαρμελάδα που την έχω ζεστάνει και έχω αραιώσει με το χυμό μισού λεμονιού.Καλή επιτυχία   γίνετε τέλειο!!!