Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μακαρόνια με μπέικον,καί μανιτάρια !! Απόλαυση σκέτη!!






ΥΛΙΚΑ
1 Κρέμα γάλακτος [προτιμώ MORFAT CREAMY φυτική σαντιγί]
1 πακέτο μακαρόνια ,η πέννες,η άλλα  ζυμαρικά της αρεσκείας σας
150 γραμ.μπέικον
150 γραμ.μανιτάρια φρέσκα [φρέσκα]
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ,η, μαργαρίνη
1 αυγό
τυρί ανάμικτο ,ρεγκάτο και παρμεζάνα
αλάτι ελάχιστο και πιπέρι
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια κατά προτίμηση al dente .
Σέ ένα βαθύ τηγάνι ,σοτάρεται το μπέικον ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
Αφού σωταριστούν τραβάτε το τηγάνι από την φωτιά ,ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος , χτυπάτε και ολόκληρο το αυγό και το προσθέτετε μαζί .
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε να πάρει μία βράση  η σάλτσα  ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνετε μέσα στό τηγάνι τα ζυμαρικά ,ανακατεύετε και σε 2 λεπτά τα αποσύρετε από την φωτιά .
Σερβίρετε αμέσως προσθέτοντας ,φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τυριά.
Αν σας αρέσει πασπαλίστε και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Παλαμίδα πλακί στό φούρνο !!

Πλούσια κλασική σε γεύση συνταγή για ψάρι πλακί στον φούρνο !!






ΥΛΙΚΑ
1 Παλαμίδα
μαϊντανό 1 ματσάκι
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδα
5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι
πατάτες κομμένες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το ψάρι καλά,το χαράσσουμε από πάνω και το γεμίζουμε με σκόρδο,μαϊντανό ,κ κρεμμύδι,και μέσα εκεί που βγάζουμε τα σπάραχνα το γεμίζουμε .
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις  βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια ,τα σκόρδα .τις ντομάτες .το ελαιόλαδο ,κ το αλατοπίπερο.Ανακατεύουμε καλά ,βάζουμε και το ψάρι στην μέση ετσι όπως το έχουμε ετοιμάσει ,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω ,προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα και κάτι .Εγώ εδώ χρησιμοποίησα γάστρα .Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παλαμίδα πλακί στό φούρνο !!

Πλούσια κλασική σε γεύση συνταγή για ψάρι πλακί στον φούρνο !!






ΥΛΙΚΑ
1 Παλαμίδα
μαϊντανό 1 ματσάκι
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδα
5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι
πατάτες κομμένες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το ψάρι καλά,το χαράσσουμε από πάνω και το γεμίζουμε με σκόρδο,μαϊντανό ,κ κρεμμύδι,και μέσα εκεί που βγάζουμε τα σπάραχνα το γεμίζουμε .
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις  βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια ,τα σκόρδα .τις ντομάτες .το ελαιόλαδο ,κ το αλατοπίπερο.Ανακατεύουμε καλά ,βάζουμε και το ψάρι στην μέση ετσι όπως το έχουμε ετοιμάσει ,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω ,προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα και κάτι .Εγώ εδώ χρησιμοποίησα γάστρα .Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Εκμέκ πολίτικο το τέλειο!









ΓΛΥΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ!
ΥΛΙΚΑ
Φρυγανιές περίπου 1 πακέτο μεγάλο [όσες πάρει το ταψάκι σα...ς για μία στρώση]
ΣΙΡΟΠΙ
1 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
κανέλα
ΚΡΕΜΑ
1,5 λίτρο γάλα
7-8 κουταλιές σούπας κρέμα αραβοσίτου
4 αυγά
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
1 κουτί σαντιγύ φυτική MORFAT CREAMY
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί ορθογώνιο τοποθετείτε τις φρυγανιές την μία δίπλα στην άλλη ,ώστε να καλυφθεί όλο.Πασπαλίζετε με την κανέλα.

Ετοιμάζετε το σιρόπι με την ζάχαρη και τα δύο φλυτζάνια νερό βράζοντας για 10 λεπτά και περιχύνετε τις φρυγανιές ώστε να καλυφθούν καλά.

Ετοιμάζετε την κρέμα ,αδειάζουμε το γάλα μέσα σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε αλλά κρατάμε στην άκρη ένα φλυτζάνι κρύο και δυαλύουμε τις 7-8 κουταλιές άνθος αραβοσίτου ,και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στό ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα.Προσθέτουμε κι έναν έναν μόνο τους κρόκους και ανακατεύετε καλά.Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και το ενσωματόνετε στην κρέμα με απαλές κινήσεις.Απλώνετε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές Χτυπάτε την κρέμα σε σφιχτή σαντιγύ και την απλώνετε πάνω από την κρέμα με προσοχή και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα και ..στο ψυγείο !!
ΣΗΜ.Με ένα πηρουνάκι κάντε κύμματα [σχέδια ]πάνω από την σαντυγί .Αν το ΄θέλετε πολύ γλυκό προσθέστε λίγη ζάχαρη μέσα στην κρέμα την ώρα που αραιώνετε το άνθος αραβοσίτου .Η δοσολογία που γράφω είναι μέτριο σε γλύκα .

Mελιτζάνες της θείας.



ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες τσακώνικες
μαιντανό
σκόρδο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες ώριμες
...αλάτι -πιπέρι -ελάχιστο κίμινο [προαιρετικά]
3 κρεμμύδια μεγάλα σε φετούλες λίγο χονρές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τεμαχίζουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες και τις αλατοπιπερώνουμε .Βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι να σωταριστεί ελαφρά ,προσθέτουμε και τις μελιτζάνες να πάρουν λίγο χρώμα,προσθέτουμε από πάνω μαιντανό και ντομάτες ψιλοκομμένες,το σκόρδο,κ τα μπαχαρικά , και τις μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.Τις αδειάζουμε σε ένα ταψί ,ρίχνουμε από πάνω λίγη φέτα τριμμένη και τις ψήνουμε λίγο στο γκρίλ . ΣΗΜ.Αν θέλετε προσθέστε και λίγες πατατούλες κατά προτίμηση .

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Μπριζόλες με πατάτες φανταστικές !!








Για να δείτε περισσότερες συνυαγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΚΟΥΜΙ!!
ΥΛΙΚΑ
Πατάτες πλυμμένες καλά, με την φλούδα κομμένες λίγο πιο μικρές από κυδωνάτες
1 κύβο knor
μισό ποτήρι νερό
λίγο λάδι
πάπρικα -κίμινο
μπριζόλες χοιρινές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τις μπριζόλες τις ψήνουμε ως συνήθως,ηη σε αντικολλητικό τηγάνι με ρίγες μέσα που κρατάει τα περιττά λίπη .
ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ
Πλένουμε καλά τις πατάτες και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε τις κόβουμε λίγο πιό μεγάλες από τις τηγανιτές ,η ,λίγοπιό μικρές από τις κυδωνάτες .Τις βάζουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε ελαφρώς.Αμέσως μετά λιώνουμε το κύβο στο μισό ποτήρι νερό και το ρίχνουμε από πάνω από τις πατάτες ,μαγειρεύουμε μέχρι να πιούν όλο το ζουμάκι και να μελώσουν 2-3 λεπτά πρίν ρίχνουμε και την πάπρικα και το κίμινο .Γίνονται φανταστικές και συνοδεύουν τα πάντα!!

Παγωτό φράουλα!! Πανεύκολο!!






 ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ....

ΥΛΙΚΑ

500 γραμ.φράουλες
1 κρέμα σαντυγι [ι φλυτζάνι]
1 κουταλιά σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη .



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ,η σε μούλτι ,τις βάζουμε σε ένα μπωλάκι και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη ,και την 1 κουταλιά το ξύδι.Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.Χτυπάμε την σαντυγί μέχρι να πήξει και την προσθέτουμε στο μίγμα με τις φράουλες ,ανακατεύουμε ξανά καλά το αδειάζουμε η,σε μεταλικό δοχείο παγωτού η σε ένα πλαστικό τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη .Ανα 1 ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ .Αυτό το κάνουμε 3 φορές άνα 1 ώρα και είναι έτοιμο!



Την συνταγή αυτή την κάνω χρόνια ,όταν την είχα δεί στην τηλεόραση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου .


Γρανίτα φράουλα!




ΥΛΙΚΑ
500 γραμ.φράουλες
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνi τσαγιού νερό

μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και το βράζουμε για 10 λεπτά.Το αποσύρωμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Λιώνουμε τις φράουλες στο μούλτι η στο μπλέντερ και τις βάζουμε σε ένα μπόλ πλαστικό ,η σιδερένιο παγωτού ,ρίχνουμε και τοπαγωμένο σιρόπι ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε κ το χυμό λεμονιού.Το βάζουμε στην κατάψυξη ,και ανά μία ώρα το βγάζετε και το χτυπάτε για 5 λεπτά .Αυτό το κάνετε τρείς φορές ανά μιία ώρα.και είναι έτοιμο! Αν  έχετε παγωομηχανή το βάζετε εκεί και ετοιμάζετε .Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.