Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τέλεια μακαρονόπιτα!!











ΥΛΙΚΑ
πακέτο φύλλα χονδρά για πίτα
1 πακέτο μακαρόνια χονδρά
300 γραμ.φέτα ,[σκέτη ,η μαζί με άλλα τυριά]
5 αβγά χτυπημένα
λίγο βούτυρο
ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΕΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
1 αβγό
1 φλυτζάνι γάλα
λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια,τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα,προσθέτουμε τα αβγά,το βούτυρο,το τυρί και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι στρώνουμε τρία φύλλα αλειμμένα με λάδι-βούτυρο,απλώνουμε το μισό από το μείγμα μακαρονιών πάνω στό φύλλο καί βάζουμε άλλα δύο φύλλα από πάνω από τα μακαρόνια αλειμμένα κι αυτά με το μείγμα λαδιού -βουτύρου.
Απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω από αυτή την στρώση και από πάνω τά υπόλοιπα φύλλα.Χαράσσουμε την πίτα.Χτυπάμε σε ένα μπόλ το αβγό,το λάδι, και το γάλα και τα ρίχνουμε πάνω στο τελευταίο φύλλο.Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει .Αφήνουμε να κρυώσει πρίν την κόψουμε .

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Κιμαδόπιτα πράσο,καρότο!!















ΥΛΙΚΑ
500γραμ κιμά μοσχαρίσιο
3 καρότα τριμμένα
4 πράσα κομένα σε ροδέλες
3 κρεμμύδια
1\2 φλυτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 ματσάκι μαιτανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλο κρούστας
αλατοπίπερο
μισό ποτήρι νερού λευκό κρασί
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
1 αβγό
1 φλυτζάνι γάλα
1\2 φλυτζάνι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,και σοτάρουμε,προσθέτουμε και τον κιμά,σοτάρουμεγιά 5-10 λεπτά,προσθέτουμε καρότα πράσα [τα οποία πράσα τα έχουμε βράσει πρώτα για 5 λεπτά και σουρώσει]ανακατέύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε και τις ντομάτες αλατοπίπερο,ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας.Προσθέτουμε και το κρασί και μόλις το πιεί ολο το ζουμί τραβάμε από την φωτιά .Προσθέτουμε τον μαιντανό και το σιμιγδάλι ,ανακατεύουμε καλά καί το αφήνουμε λίγο να κρυώσει .Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα φύλλα .Κάθε φύλλο και λάδωμα σε όλη την επιφάνεια ,βάζουμε τα μισά ρίχνουμε και στώνουμε την γέμιση ωραία και βάζουμε τα υπόλοιπα από πάνω .Χαράσωμε την πίτα μας σε τετράγωνα κομμάτια και χτυπάμε 1 αυγό με  το λάδι,και το γάλα ,και το ρίχνουμε από πάνω .Κουνάμε το ταψί να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Γαριδομακαρονάδα ,καταπληκτική συνταγή ,δική μου!










ΥΛΙΚΑ
Γαρίδες
πιπεριές, απο μία πορτοκαλί,κόκκινη,πράσινη,κίτρινη
1  σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι κομμένο μακρόστενα
μαιντανό
ελαιόλαδο
2 ντομάτες ώριμες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλατοπίπερο
μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] βράζουμε τα μακαρόνια
2] Εχουμε ψιλοκόψει ολα τα λαχανικά να είναι έτοιμα
3[Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σωτάρουμε όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα ,προσθέτουμε και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε προσεκτικά γυρίζοντας με ξύλινη κουτάλα για 15 λεπτά περίπου
4]προσθέτουμε και το πελτέ κ τις ντομάτες ψιλοτριμμένες και περιμένουμε να πήξει   η σάλτσα .
5]Προσθέτουμε και τα μακαρόνια ανακατεύουμε ,σβήνουμε την φωτιά και ..έτοιμα !!Ησυνταγή είναι δική μου.Υπέροχη γεύση!! 
Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαιντανό.
ΚΟΣΤΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
ΓΑΡΙΔΕΣ 7 ΕΥΡΩ
ΠΙΠΕΡΙΕΣ 2 ΕΥΡΩ