Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ομελέτα με πατάτες ,η γρήγορη λύση !!



3




ΥΛΙΚΑ
4 αβγά
2 μέτριες  πατάτες
1 κομμάτι τυρί φέτα  θρυματισμένο με το χέρι
3 κουταλιές γάλα [προτιμώ εβαπορέ]
αλάτι -πιπέρι
λάδι για το τηγάνι
μαιντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες [εμένα μου αρέσουν λίγο πιο χονδρές να τις καταλαβαίνω ]
Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει το λάδι  τηγανίζετε ελαφρά τις πατάτες να πάρουν χρώμα
Σπάτε τα αβγά σε βαθύ πιάτο ,ρίχνετε το γάλα ,το τυρί φέτα,αλατοπίπερο και τα χτυπάτε καλά και ρίχνετε το μίγμα επάνω στις πατάτες στο τηγάνι
Ανακατεύετε στην αρχή με πιρούνι και στην συνάχεια ανασηκώστε το τηγάνι το κουνάτε δεξιά αριστερά ώστε το μίγμα των αβγών να απλωθεί καλά ,πρίν αρχίσει και πηζει
Αφήνετε την ομελέτα λίγα λεπτά να ψηθεί καλά από την κάτω πλευρά και μετά με την βοήθεια ενός μεγάλου ρηχού πιάτου την αναποδογυρίζουμε και την ξαναρίχνετε στο τηγάνι για να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά
Μόλις η ομελέτα φουσκώσει και ψηθεί την βγάζετε σε μεγάλο πιάτο και την γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαιντανό!!
ΜΥΣΤΙΚΟ
Μπορείτε να προσθέσετε στην ομελέτα σας ,ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,η ζαμπόν,η μπέικον ,η κολοκυθάκια ,κατά προτίμηση .καλή σας όρεξη !!

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας ,κλασσική αγαπημένη συνταγή!!






ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια
5 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας κοφτή πελτέ [προαιρετικά]
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,η ,τριμμένο στο τρίφτη
1 ποτηράκι κρασί [ότι έχετε]
1 κουταλάκι ζάχαρη-αλάτι-πιπέρι
6-7 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνη [προαιρετικά]
τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι ,η ,παρμεζάνα
βούτυρο φρέσκο για τα μακαρόνια [μπορείτε και με λαδάκι]
λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1]βράζετε τα μακαρόνια,τα στραγγίζετε ,βάζετε στην κατσαρόλα που βράσανε λάδι,η βούτυρο και τα ρίχνετε μέσα και ανακατεύετε
2]Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το λάδι ,μόλις λίγο ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.Σβήνετε με το κρασί,προσθέτετε τις ντομάτες,τόν πελτέ,την ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι,μαιντανό,δάφνη [αν σας αρέσει].Την αφήνετε να σιγοβράσει  μέχρι να δέσει.
3]Σερβίρετε τα μακαρόνια με την ωραία σάλτσα ντομάτας κι από πάνω ρίχνετε την σαλτσούλα ,και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΜΥΣΤΙΚΟ !!
Μπορείτε να προσθέσετε στην σάλτσα και ψιλοκομμένη πιπεριά,που θα προσθέσετε μαζί με το κρεμμύδι,[τότε μην βάλετε δάφνη]
Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε το μαιντανό με φρέσκο βασιλικό!
καλή όρεξη !!
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τσιπούρα με σπανάκι στό φούρνο!!!













ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΥΓΙΕΙΝΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ!
ΥΛΙΚΑ
1 τσιπούρα ,η,σφυρίδα,η συναγρίδα.κ.α
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
5 ντομάτες΄φρέσκες ώριμες ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
1\2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε καλά το ψάρι το πλένετε και το αφήνετε να στραγγίσει.
Καθαρίζετε και το σπανάκι το πλένετε πολύ καλά και το αφήνετε να στραγγίσει.
Βάζετε στην κατσαρόλα το μισό λάδι και ρίχνετε τα φρέσκα και ξερά κρεμμυδάκια τα τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν,προσθέτετε και το σπανάκι ,το αλατοπίπερο ,ανακατεύετε και το αφήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθεί με τα υγρά του.
Βάζετε το ψάρι στο ταψί ,βάζετε κα το σπανάκι με τα κρεμμύδια γύρω γύρω,προσθέτετε και τις ντομάτες ψιλοκομμένες τα φύλλα δάφνης,και το υπόλοιπο ελαιόλαδο .
Το ψήνετε στούς 200 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και το σπανάκι.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ
Οταν καθαρίσετε το σπανάκι πλύντε το καλά και αφήστε το για 10 λεπτά μέσα σε νερό με ξύδι ,ξεπλύντε το μετά καλά και μαγειρέψτε .

Την συνταγή αυτή μου την έδωσε μια πελάτισσά μου η κυρία Μαρία Σπυροπούλου .Ευχαριστώ πολύ!

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Σαρδέλα φούρνου ριγανάτη !!



Νόστιμο ,υγιεινό και πολύ θρεπτικό φαγητό !!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ι κιλό σαρδέλα
1\2 φ...λυτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελιδες σκόρδο [σε φετούλες]
χυμό 1-2 λεμονιών
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

λίγο δενδρολίβανο 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Καθαρίζετε τα ψαράκια ,τα πλένετε ,τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα τοποθετείτε σε ταψί.

2]Σε ένα μπόλ βάζετε ,το σκόρδο κομμένο σε φετούλες ,το χυμό λεμονιών,το λαδάκι ,την ρίγανη ,και το αλατοπίπερο [όχι πολύ αλάτι]
Ανακατεύετε με ένα πιρούνι καλά αυτό το μίγμα και περιχύνετε τα ψαράκια .

3]Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα ψαράκια σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου .

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας για άρωμα με λίγο ξερό δενδρολίβανο !!


**Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στα υλικά 3-4 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες .


ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Η χαμηλή θερμοκρασία για να μην ξεραθούν απότομα και να είναι ..ζουμερά δαγκώνοντας κι όχι ξερά !! Καλή σας όρεξη!!! 


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

-Κέικ καρύδας τέλειο !!!


Ένα κέικ σκέτη απόλαυση. Σιροπιαστό, ζουμερό , με άρωμα καρύδας !!! Απλά τέλειο !!!





ΥΛΙΚΑ
200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αβγά
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα΄
1 1\2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδα
1 1\2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ
2 φλυτζάνια σαντιγί
καρύδα για την επιφάνεια του γλυκού
ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη[ οχι πολύ μεγάλο ]
1 ποτήρι νερού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1]Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν,και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
2]ρίχνετε και το γάλα και ανακατεύετε

3]Σε ένα μπόλ ανακατεύετε το αλεύρι ,το μπέκιν ,και την καρύδα

4]Το ρίχνετε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα αβγών και τα χτυπάτε με μεσαία ταχύτητα να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.Το βάζετε σε καλά βουτυρωμένο φόρμα,η ΄ταψάκι και το ψήνετε στους 180 βαθμούςηγιά 50 λεπτά περίπου.

5] Βράζετε γιά 5 λεπτά τα υλικά γιά το σιρόπι και μετά τα αφήνετε να κρυώσουν.

6]Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με το σιρόπι ,αφήστε το λίγο να κρυώσει και μετά τοποθετήστε το στο ψυγείο.

7]Μόλις κρυώσει εντελώς το γαρνίρομαι με την σαντιγί σε πολύ λεπτή στρώση ,η ,ρίχνουμε από πάνω καρύδα ,[μπορείτε και μόνο με την σαντιγί να το αφήσετε]κι αν σας αρέσει το γαρνίρετε και πάνω από την καρύδα με φρέσκα φρούτα ,όπως φράουλες ,η κερασάκι!!
Διατηρείτε στο ψυγείο .Καλή επιτυχία!!