Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Xαλβάς με καρύδια !









 

Μερίδες: 15
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
500 γραμ.σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι νερού  λάδι σπορέλαιο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
3 ποτήρια  νερού ζάχαρη
4 ποτήρια νερού  νερό
2 ξυλάκια κανέλα
1 φλούδα από ένα λεμόνι
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια χονδροκομμένα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό .την ζάχαρη,την κανέλα και την φλούδα λεμονιού.
Οταν αρχίσει να βράζει σε 10 λεπτά το  κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι το βούτυρο και το σιμιγδάλι και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ακριβώς για 20 λεπτά να ψηθεί καλά το σιμιγδάλι και να γίνει  χρυσαφί σκούρο χρώμα.
Στήν μέση του χρόνου δηλαδή στε 10 λεππτά προσθέτουμε και τα καρύδια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε μέσα στήν  κατσαρόλα με το σιμιγδάλι το σιρόπι [με προσοχή γιατί πιτσιλάει μην καούμε έχοντας αφαιρέσει τα ξυλάκια κανέλας και την φλούδα λεμονιού], και ανακατεύουμε σε πιό χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας .Σκεπάζουμε με μία πετσέτα την κατσαρόλα να κρυώσει και έπειτα  φορμάρουμε το χαλβά μας πασπαλίζοντάς τον με κανέλα!

Λαζάνια με κιμά !!














 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη







 Για να κάνω τη γέμιση σοτάρω τον κιμά στο ελαιόλαδο, προσθέτω το κρεμμύδι,αλάτι και πιπέρι μαιντανό.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω για λίγο να βράσει η γέμιση. Στη συνέχεια προσθέτω τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας και δένω τη σάλτσα.Έπειτα βουτυρώνω ένα πυρέξ. Στρώνω τρία λαζάνια και από πάνω τρεις κουταλιές της σούπας γέμιση την οποία απλώνω.
Ξαναστρώνω άλλα τρία λαζάνια και τρεις κουταλιές της σούπας γέμιση.Ακολουθώ την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
Τέλος προσθέτω τα τυριά (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι και gouda) Ρίχνω και σε όλη την επιφάνεια την κρέμα γάλακτος  και ψήνω στους 200οC για 30 λεπτά.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μπιφτέκια με φασολάκια βραστά,γιά λίγες θερμίδες !










 

Μερίδες: 2
Xρόνος: 25' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 Για τα φασολάκια
1 πακέτο στρογγυλά ,φασολάκια κατεψυγμένα [ γίνετε και με φρέσκα]
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο κομμένο σε φετάκια μακρόστενα  [δίνει γλύκα και γεύση ωραία στο φαγητό]
πιπέρι ,ελάχιστο αλάτι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο  [μπορείτε και λιγότερο]

Για τα μπιφτέκια
500 γραμ,κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
3 φρυγανιές σικάλεως βρεγμένες και στιμμένες καλά
λίγο αλάτι-πιπέρι
Τώρα εδώ επιλέγετε για νοστιμιά , η ,λίγο φρέσκο,η ξερό δυόσμο,η  λίγο κίμινο,η μαιντανό ,εγώ πάντα βάζω δυόσμο και λίγο κίμινο γιατί λατρεύω την μυρωδιά του
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ  [ τα κάνει αφράτα]
και μέσα στο μίγμα του κιμά 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό




 Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια  [κατεψυγμένα] και  μόλις το δούμε να ζεσταθεί το χύνουμε όλο και ξαναβάζουμε μέσα τα φασολάκια,νερό μέχρι να τα σκεπάζει ίσα ίσα ,προσθέτουμε το κρεμμύδι το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθεί όλο το νερό σε μέτρια θερμοκρασία.Θεικά σε γεύση !

Σε ένα μπόλ βάζουμε το κιμά ,προσθέτουμε την στιμμέμη φρυγανιά,το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,το αλατοπίπερο,το μπέκιν,καί ότι μπαχαρικό η ζαρζαβατικό επιλέξουμε ,προσθέτουμε και το νεράκι και ζυμώνουμε καλά.Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο ,βρέχουμε λίγο τις παλάμες μας να μην κολλάνε τα πλάθουμε σε μεγάλα αλλά λεπτά μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο ειδικό τηγανάκι με τις γρίλιες,η στο γκρίλ .
Ειλικρινά γίνονται σαν να έχουν ψηθεί στα κάρβουνα και πολύ γευστικά!