Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Καραμελωμένα μήλα έκπληξη!!!


 

11

προβολές
Μερίδες: 6
Xρόνος: 25' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
 3 μήλα μεγάλα κομμένα σε λεπτές φετούλες μισοφέγγαρα
100 γραμ. βούτυρο καλό [χρησιμοποιώ το Αγνό]
2 πρέζες κανέλα
1 λεμόνι   το χυμό
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
300 γραμ.ζάχαρη
 Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες .
Τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού ,τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σε τηγάνι λιώνουμε το βύτυρο ,προσθέτουμε την κανέλα ,την ζάχαρη,6 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε .
Αραδειάζουμε και τα μήλα στο τηγάνι και τα ροδίζουμε για 20 λεπτά περίπου  γυρίζοντας προσεκτικά και από τις 2 πλευρές.
Μοιράζουμε τα μήλα με την φανταστική σάλτσα τους σε μπολάκια και τα σερβίρουμε χλιαρά με 1 -2 κουταλιές σαντιγί σε κάθε μπόλ!

Την κρέμα γάλακτος την αγόρασα έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο .







Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Θεικές κρέπες με 4 τυριά!!











 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 10 κρέπες ψημένες ,  την συνταγή θα την βρείτε για κρέπες εδώ στην μαγειρική .
Εγώ χρησιμοποιώ πάντα έτοιμο μίγμα για κρέπες Γιώτης είναι καταπληκτικές,Από εκεί είναι και η συνταγή  !
4 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα [προτείνω Πεκορίνο Αμφιλοχίας ]
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένο ρεγκάτο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ροκφόρ κομμένο σε μικρά κομματάκια
3 αβγά
10 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ κοφτές




 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 2 1/2 φλυτζάνια γάλα ,τα 2 αβγά και τα χτυπάμε με το σύρμα ελαφρώς.
Προσθέτουμε και τις 10 κοφτές κουταλιές κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα,προσθέτουμε όλα τα τριμμένα τυριά το ζαμπόν και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μίγμα στίς κρέπες τις διπλώνουμε από δεξιά και αριστερά και τις τυλίγουμε σε ρολά.Τις βάζουμε σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι ,η πυρέξ ,χτυπάμε και το ένα αβγό σε 2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα περιχύνουμε ,πασπαλίζουμε με τριμμένο ρεγκάτο και φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.Καλή επιτυχία και καλή μας όρεξη !!