Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

κοτόπιτα !








 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 70' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

 1 κοτόπουλο
4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
5 αβγά
100 ml γάλα
1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο [γραβιέρα,η,ρεγκάτο]
αλάτι-πιπέρι
μοσχοκάρυδο λίγο
500 γραμ.φύλλο κρούστας
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα




 Πλένουμε το κοτόπουλο ,το βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να το σκεπάζει και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα ,το αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε τις πέτσες και τα κόκκαλα .
Χωρίζουμε τα ψαχνά σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας .
Συνεχίζουμε να βράζουμε το ζωμό με τα κρεμμύδια ώσπου να γίνει σαν πυκνός χυλός και τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα,και τα κομματάκια από το κοτόπουλο.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να ενωθούκ καλά όλα τα υλικά μας .
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιμένουμε να γίνει το μίγμα χλιαρό .
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο ,τα αβγά ελαφρά χτυπημένα,και το τυρί ανακατεύοντας πολύ καλά,
Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί τα μισά φύλλα ,αλείφοντας τα ένα ένα με βούτυρο.
Απλώνουμε από πάνω το μίγμα της γέμισης και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα,
Βουτυρώνουμε και την επιφάνεια ,την χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου,