Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Ψαράκια μαρινάτα & μπρόκολο !







Ψαράκια μαρινάτα & μπρόκολο !




 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


 1 κιλό ψάρια κουτσομούρες ,μπαρμούνια κ.α.
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας  δεντρολίβανο
1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για την μαρινάτα
αλεύρι




 Καθαρίζουμε τα ψάρια τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στο σουρωτήρι ,τα αλατίζουμε .
Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί αρκετά .
Αλευρώνουμε τα ψάρια τα τινάζουμε καλά και τηγανίζουμε .
Τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος .
Σε καθαρό τηγάνι βάζουμε το 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο ,το σκόρδο,και το δεντρολίβανο και σωτάρουμε μέχρι να σκουρήνει το σκόρδο .
Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά προσθέτουμε και το ξύδι [προσοχή εδώ ] και το ξαναβάζουμε στην φωτιά προσθέτοντας και 1 κουταλιά σούπας αλεύρι ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε με το υλικό αυτό τα ψάρια .Νοστιμότατα !!
Το μπρόκολο για να διατηρήσει το πράσινο έντονο χρώμα του ,μήν σκεπάζετε την κατσαρόλα ,και μην το αφήνετε μέσα στο νερό .