Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Αρακάς λαδερός με πατατούλες !







 

Μερίδες: 5
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


 1 πακέτο μισού κιλού άρακά κατεψυγμένο  [αν δέν υπάρχει φρέσκος]
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτάκι μικρό ντοματάκια σε κομματάκια ,η 2 κουταλιές κοφτές σούπας πελτέ ντομάτα
αλάτι-πιπέρι-
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
3-4 πατάτες μέτριες κομμένες σε κομματάκια 




 Για κατεψυγμένο αρακά ..
Βάζουμε στην κατσαρόλα  τον αρακά κατ ευθείαν από την κατάψυξη και τον σκεπάζουμε με νερό .
Ανάβουμε την φωτιά και μόλις ζεσταθεί σουρώνουμε τον αρακά ,έτσι φεύγουν λίγο τα συντηριτικά .
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτια προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο ,
Προσθέτουμε και τον αρακά ανακατεύουμε και ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό ,χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου .
Προσθέτουμε την ντομάτα το αλατοπίπερο ,τον άνηθο ψιλοκομμένο ,την ζάχαρη ,και τις πατατούλες και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να  δέσει η σάλτσα και να ετοιμαστούν οι πατάτες ,περίπου 15 -20 λεπτά .