Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Xοιρινά φιλετάκια κρασάτα!!





Xοιρινά φιλετάκια κρασάτα!!

 

Μερίδες: 3
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
 1 φιλέτο χοιρινό
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι του νερού κρασί
ελαιόλαδο
λεμόνι 
  Κόβουμε το φιλέτο σε φετούλες πάχους ενός δαχτύλου .
Τα τοποθετούμε στο τηγάνι και ρίχνουμε τόσο νερό όσο να σκεπαστούν .
Μόλις πάρει να ζεσταθεί το χύνουμε και ξαβναβάζουμε καινούργιο νερό στην ίδια ποσότητα και τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να μαγειρευτούν γυρνώντας τα σε τακτικά  διαστήματα .
Μόλις τελειώσει το νερό ,ρίχνουμε το κρασί και τα γυρνάμε πάλι κι από τις δύο πλευρές.
Μόλις πιεί όλο το κρασί ρίχνουμε το λάδάκι το αλατοπίπερο,την ρίγανη,και τα τηγανίζουμε ελαφρώς,μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το χυμό ενός λεμονιού . Αξεπέραστη νοστιμιά, και το τηγανιτό αν δεν κάνουμε κατάχρηση δεν είναι κακό !!! Καλή μας όρεξη τέλειο μεζεδάκι για τους φίλους μας αλλά και για τα παιδάκια !!