Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Mακαρόνια με κιμά από σόγια.!!

 







 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη


1 μικρό πακετάκι σόγια για κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2 ώριμες ντομάτες λιωμένες με τα χέρια [η ένα κουτάκι ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας]
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
ι ξυλάκι κανέλας [προαιρετικά]
1 σκελίδα σκόρδο [προαιρετικά]
3-4 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο




Από το βράδυ βάζουμε σε ένα μπόλ την σόγια και το γεμίζουμε με νερό να μουλιάσει καλά.
Στίβουμε πολύ καλά την σόγια .
Βάζουμε την κατσαρολίτσα στην φωτιά μαζί με το λάδι ,προσθέτουμε και το κρεμμύδι ,και το σκόρδο αν βάλουμε και σοτάρουμε να γυαλίσουν .Προσθέτουμε και την σόγια ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την ντομάτα πελτέ ,τις λοωμένες ντομάτες ,αλάτι,ζάχαρη,πιπέρι,μαιντανο και το ξυλάκι κανέλλας αν βάλουμε .Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε και ένα ποτήρι με νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει η σάλτσα μας και να δοκιμάσετε να τρώγετε η σόγια ,θέλει περίπου 60 λεπτά.
Αν πεί το νεράκι προσθέτουμε λίγο λίγο ζεστό.
Σερβίρουμε με μακαρόνια και τυράκι κι είναι Φανταστικά!!Αφαιρώντας τπ τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.