Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Παγωτό βανίλια souper !!




1 κουτί σαντιγί φυτική παγωμένη
1 εβαπορέ γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες



Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την παγωμένη σαντιγί περίπου για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας συνέχεια.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε και το εβαπορέ μαζί με τις βανίλιες .
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα τάπερ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Το ξαναχτυπάμε άλλη μία φορά και το ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη .
Μόλις παγώσει σερβίρουμε .
Το γαρνίρομαι με σιροπάκι από σοκολάτα,η από βύσσινο ,τριμμένο μπισκοτάκι ,κι ότι άλλο
μας αρέσει .
Μπορούμε να αλλάξουμε την γεύση προσθέτοντας κατά το πρώτο χτύπημα ,2 κουταλιές σούπας κακάο για γεύση σοκολάτα,2 κουταλάκια του γλυκού νες  καφέ για γεύση μόκα,4 κουταλιές σούπας γιαούρτι για παγωτό με γεύση γιαουρτιού ,ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένος ανάλατους ξηρούς καρπούς πχ αμύγδαλο .
Ένα ωραίο που κάνουμε είναι να  λιώσουμε λίγη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο νερό να το κάνουμε καραμέλα μετά την ρίχνουμε σε βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί την αφήνουμε να κρυώσει και την σπάμε κομμάτια και την ανακατεύουμε με το παγωτό πριν το βάλουμε κατάψυξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ