Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Γιουβαρλάκια με κρέμα !!!



YΛΙΚΑ
500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό
1 κρεμμύδι ψιλοτριμένο
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
5-6 κλωνάρια μαιντανό ψιλοκομμένο
4 κούταλιές σούπας νερό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο,η 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
ΚΡΕΜΑ
χυμό από 2 λεμόνια
2 αβγά
1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουρ .η αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε το κιμά ,προσθέτουμε τον μαιντανό,το αβγό,το αλατοπίπερο,τις 4 κουταλιές νερό ,και το ρύζι .Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα πλάθουμε σε γιουβαρλάκια στρογγυλό ,η μακρόστενο σχήμα .
Σε ένα πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια τα γιουβαρλάκια .Σε κατσαρόλα βάζουμε περίπου 4 δάχτυλα νερό το βούτυρο ,η το ελαιόλαδο,κατα\ά προτίμησηκαι  ελάχιστο αλατοπίπερο,μόλις αρχίσει να βράζει τοποθετούμε τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια στη  σειρά.
Μαγειρεύομε πρίπου 30 με 40 λεπτά και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας .
Στο μούλτι ρίχνουμε τα 2 αβγά ,ρίχνουμε και το κόρν φλάουερ η το αλεύρι  ,ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε όλα μαζί για 3 λεπτά .[αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και σε βαθύ πιάτο παραδοσιάκα  με το πηρούνι αλλά χτυπώντας πρώτα τα ασπράδια των αβγών ,μετά προσθέτουμε τους κρόκους χτυπάμε καλά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιών και τέλος το αλεύρι,η κόρν φλάουρ .]
Ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα στήν κατσαρόλα κουνώντας την πέρα δώθε ,αν δεν μας βγεί πηχτή η κρέμα διαλύουμε σε λίγο νερό αλέυρι ,η κόρν φλάουρ  και ρίχνουμε μέσα κουνώντας την κατσαρόλα  πέρα δώθε .Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαιντανό .