Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Παστίτσιο το τέλειο !!!


 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο

  • 1 τέταρτο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
  • βούτυρο φυτίνη 6 κουτ. σούπας για την κρέμα
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμας)
  • 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • λίγη ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά μισό κουτ. γλυκού
  • 10 κουταλιές περίπου αλεύρι


  • Βράζω τα μακαρόνια. Έχω σπάσει τα αυγά, κρατώ τους 3 κρόκους για την κρέμα και τα άλλα τα βάζω (δηλαδή ένα ολόκληρο αυγό και 3 ασπράδια) σ’ ένα μπολ, τα χτυπώ με το σύρμα, προσθέτω 1 φλιτζάνι γάλα, βάζω τα μακαρόνια στο ταψί. Ρίχνω αυτό το μείγμα, ανακατεύω και τα στρώνω ωραία και από πάνω ρίχνω μπόλικο τυρί τριμμένο.

    Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα έχω βάλει τον κιμά με 1 ποτήρι νερό, τον έχω λιώσει όπως σας είπα με τα μακαρόνια με κιμά (με καθαρά χέρια τον δουλεύετε να διαλυθεί, τον αφήνετε 10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει και μετά ρίχνετε κρεμμύδι ξυσμένο, αλάτι, πιπέρι, 2 κουτ. σούπας πελτέ, ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας και λίγη ζάχαρη. Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνετε το κιμά πάνω στα μακαρόνια.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

    (την κάνω πολύ γρήγορα με το μάτι ..συνήθεια)
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο 6-7 κουτ. σούπας γεμάτες για να γίνει πολύ κρέμα, ρίχνω μέσα σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα, ρίχνω τόσο αλεύρι όσο να κολλάει το μείγμα στο σύρμα μου κι αμέσως ρίχνω το γάλα!! λίγο λίγο αλλά ανακατεύω γρήγορα, φαίνεται σαν να έχει σβολιάσει αλλά μην φοβάστε, γάλα και γρήγορο ανακάτεμα. Όταν έρθει και την δείτε να γίνει λεία και πηχτή όσο επιθυμείτε, ρίχνετε μέσα τους κρόκους