Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μακαρόνια με κιμά ,αγαπημένο όλων!!!







 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 500 γραμ. κιμά
1 πακέτο μακαρόνια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια ,η φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη ,η 2 κουταλιές κοφτές πελτέ
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο [προαιρετικά]
αλάτι πιπέρι
τριμμένο τυρί [κεφαλοτύρι ,παρμεζάνα]
1/2 ποτήρι του νερού κρασί
κανέλα ξυλάκι
1 κουτ.γλυκού κοφτό ζάχαρη




Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κιμά ,τα καβουρντίζουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε τις ντομάτες ,η τον πελτέ ,βάζουμε και το αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη,κανέλα ,Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό,χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό 10 λεπτά πρίν το τέλος του μαγειρέματος .
Σε άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια ακολουθώντας της οδηγίες που υπάρχουν στην συσκευασία .
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια ,βάζουμε  2 κουταλιές βούτυρο  να κάψει και αν θέλουμε προσθέτουμε μία σκελίδα σκόρδο  πολύ ψιλοκομμένη [προαιρετικά ] ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια ανακατεύοντας ξανά.
Σερβίρουμε και πασπαλίζζουμε με μπόλικο τυρί.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ
Για να μην σβωλιάσει ο κιμάς θα πρέπει την ώρα που καβουρντίζετε να μην σταματήσουμε κασθόλου το ανακάτεμα. 

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ομελέτα με λουκάνικα,εύκολο & χορταστικό πιάτο !!




Oμελέτα με λουκάνικα


 

Μερίδες: 2
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


Για 2 άτομα
5 αβγά
4 κουταλιές σούπας γάλα
3-4 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί [γραβιέρα,κεφαλοτύρι,ρεγκάτο]
2-3 λουκάνικα Φρανκφούρτης ,μπορείτε και γαλοπούλας
1 μέτριο κρεμμύδι [ψιλοκομμένο]
2 πατάτες λεπτοκομμένες σε ροδέλες
1/2 φλιτζάνι μανιτάρια κονσέρβας  [προαιρετικά]
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα





1] Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και στραγγίζουμε τα μανιτάρια απο τα νερά της κονσέρβας.

2] Σπάμε τα αβγά σε ένα μπόλ τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη καλά η με πιρούνι ,προσθέτουμε το τυρί ,το γάλα,το αλατοπίπερο και χτυπάμε λίγο ακόμη.

3] Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε αντικολλητικό μεγάλο σχετικά τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια.
Τα σοτάρουμε για λίγο να μαραθεί το κρεμμύδι και προσθέτουμε και τα λουκάνικα  και τις πατάτες που έχουμε τηγανίσει ελαφρώς ,  κι ανακατεύουμε μερικά λεπτά όλα μαζί .

4] Ρίχνουμε στο τηγάνι τα χτυπημένα αβγά και ψήνουμε την ομελέτα για μερικά λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει από την κάτω πλευρά της .

5] Με την βοήθεια  ενός μεγαλύτερου πιάτου από την επιφάνεια του τηγανιού μας γυρίζουμε και ψήνουμε την ομελέτα κι από την άλλη πλευρά.

6] Σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα κ αν σας αρέσει πασπαλίζετε με επιπλέον πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Καλή σας όρεξη !!

ΜΥΣΤΙΚΑ
Η ομελέτα γίνετε πιό αφράτη αν προσθέσουμε 2 κουταλιές σούπας νερό,τα μανιτάρια είναι προαιρετικά.
.





1