Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Λουκουμάδες παραδοσιακοί που αρέσουν σε όλους μας !!!








Λουκουμάδες παραδοσιακοί !!




 

Μερίδες: 15
Xρόνος: 30' λεπτάBαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


 5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά [από τα souper market]
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού  περίπου αλάτι
νερό χλιαρό όσο πάρει να γίνει ένα ελαστικό μίγμα
μέλι κανέλα
σέ όσους αρέσει και σοκολάτα σε νιφάδες ένα σακουλάκι λιωμένο
καλαμποκέλαιο για το τηγάνι 




 Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι,το αλάτι,και την μαγιά ,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό [προσοχή νά είναι χλιαρό γιατί ζεστό θα κόψει η μαγιά και δεν θα φουσκώσουν].
Προσθέτουμε τόσο νερό ,ώστε να γίνει το μίγμα μας παχύρευστο,το σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει .
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι πολύ λάδι σχεδόν το μισό μπουκάλι και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά .
Με το χέρι βουτάμε μέσα στο μίγμα το κλείνουμε και αυτό που θα βγεί από πάνω το παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας και το ρίχνουμε μέσα στο λάδι ,έτσι γίνετε μπαλάκι .
Εχουμε κοντά μας ένα ποτήρι με νερό να βουτάμε μέσα το κουτάλι μας  να μην κολάει και μία τρυπητή κουτάλα να τους γυρνάμε γρήγορα και να τους βγάλουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας .
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ,η ,αν σας αρέσει λιώνετε σοκολάτα από τα έτοιμα φακελάκια σε σταγόνες και ρίχνετε από πάνω ,εδώ πρόσθεσα πάνω από την σοκολάτα και λίγο τριμμένο μπισκοτάκι !!!Οπως και να τους φτιάξουμε είναι φανταστικοί !!! και με το μελάκι ακόμα πιό ωραίοι !!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Κέικ δίχρωμο αγαπημένο όλων !!












 200 γραμ. βούτυρο
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 αβγά
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
2 βανίλιες
300 γραμ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του [περίπου 3 φλυτζάνια τσαγιού]
3 κουταλίες σούπας κακάο κοσκινισμένο
για την φόρμα
βούτυρο και αλεύρι
γιά στόλισμα
άχνη ζάχαρη




 Βουτυρώνουμε την φόρμα  και την πασπαλίζουμε με αλεύρι ,ανάβουμε και το φούρνο στους 180 βαθμούς .

Στο  μπόλ μίξερ βάζουμε το βούτυρο  [σε θερμοκρασία δωματίου ] την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα σε γρήγορη ταχύτητα .Αν δεν υπάρχει μίξερ μεγάλο μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με το μίξερ χειρός .

Προσθέτουμε .ενα ένα τα αβγά ,τις βανίλιες ,και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα .Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι .Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά .

Αδειάζουμε από το μίξερ το μισό από το μίγμα στην φόρμα και στο υπόλοιπο προσθέτουμε το κακάο  [Ανοίγουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και μένα μικρό σουρωτήρη  π.χ. αυτό που χρησιμοποιούμε για το τσάι ,κοσκινίζουμε τις 3 κουταλιές κακάο και πέφτει μέσα στο μίξερ και γίνετε  ένα σοκολατί μίγμα το οποίο το αδειάζουμε πάνω από το μίγμα της φόρμας .

Βυθίζουμε ένα πιρούνι μέσα στην ζύμη το στριφογυρίζουμε ,έτσι ώστε η ζύμη με το κακάο να δημιουργήσει διάφορα σχέδια .

Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα .

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ψαράκια μαρινάτα & μπρόκολο !







Ψαράκια μαρινάτα & μπρόκολο !




 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


 1 κιλό ψάρια κουτσομούρες ,μπαρμούνια κ.α.
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας  δεντρολίβανο
1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για την μαρινάτα
αλεύρι




 Καθαρίζουμε τα ψάρια τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στο σουρωτήρι ,τα αλατίζουμε .
Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί αρκετά .
Αλευρώνουμε τα ψάρια τα τινάζουμε καλά και τηγανίζουμε .
Τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος .
Σε καθαρό τηγάνι βάζουμε το 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο ,το σκόρδο,και το δεντρολίβανο και σωτάρουμε μέχρι να σκουρήνει το σκόρδο .
Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά προσθέτουμε και το ξύδι [προσοχή εδώ ] και το ξαναβάζουμε στην φωτιά προσθέτοντας και 1 κουταλιά σούπας αλεύρι ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε με το υλικό αυτό τα ψάρια .Νοστιμότατα !!
Το μπρόκολο για να διατηρήσει το πράσινο έντονο χρώμα του ,μήν σκεπάζετε την κατσαρόλα ,και μην το αφήνετε μέσα στο νερό .

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Αρακάς λαδερός με πατατούλες !







 

Μερίδες: 5
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


 1 πακέτο μισού κιλού άρακά κατεψυγμένο  [αν δέν υπάρχει φρέσκος]
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτάκι μικρό ντοματάκια σε κομματάκια ,η 2 κουταλιές κοφτές σούπας πελτέ ντομάτα
αλάτι-πιπέρι-
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
3-4 πατάτες μέτριες κομμένες σε κομματάκια 




 Για κατεψυγμένο αρακά ..
Βάζουμε στην κατσαρόλα  τον αρακά κατ ευθείαν από την κατάψυξη και τον σκεπάζουμε με νερό .
Ανάβουμε την φωτιά και μόλις ζεσταθεί σουρώνουμε τον αρακά ,έτσι φεύγουν λίγο τα συντηριτικά .
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτια προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο ,
Προσθέτουμε και τον αρακά ανακατεύουμε και ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό ,χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου .
Προσθέτουμε την ντομάτα το αλατοπίπερο ,τον άνηθο ψιλοκομμένο ,την ζάχαρη ,και τις πατατούλες και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να  δέσει η σάλτσα και να ετοιμαστούν οι πατάτες ,περίπου 15 -20 λεπτά .