Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Μπακαλιάρος με λαχανικά σούπα.



 






 

Μερίδες: 4
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη


1 κιλό φρέσκος η κατεψυγμένος μπακαλιάρος
4 καρότα κομμένα σε φετούλες
2 ξερά κρεμμύδια ολόκληρα
2 πατατούλες ολόκληρες
4 κολοκυθάκια σε φετούλες
5 κλωνιά σέλινο κομμένο σε κομμάτάκια
3 κλωνιά μαιντανο.3 άνηθο ψιλοκομμένα
1 ντομάτα στα 4 κομμένη
αλάτι πιπέρι





Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε πολύ καλά [αν είναι κατεψυγμένο το ξεπαγώνουμε πρώτα]
Βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα 8 φλυτζάνια νερό μαζί με το πιπέρι ,μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και όλα τα λαχανικά και τα βράζουμε για 5 λεπτά με την κατσαρόλα σκεπασμένη .
Αμέσως μετά προσθέτουμε και τον μπακαλιάρο χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 25 λεπτά περίπου
Αν το ψάρι δεν σκεπάζετε από το νερό βράζουμε τον μισό χρόνο από την μία πλευρά και τον άλλο μισό χρόνο
το γυρίζουμε από την άλλη .
Βγάζουμε το ψάρι με τα λαχανικά σε πιατέλα ,σουρώνουμε το ζουμί για τυχόν κόκκαλα και περιχύνουμε το ψάρι .

*Αν θέλετε περάστε μερικά λαχανικά από τον μύλο των χόρτων και αφού έχετε σουρώσει το ζουμί ρίξτε το μέσα να γίνει πιο πηχτό.

xoιρινές μπουκίτσες με πιπεριές


 







155

προβολές
Μερίδες: 4
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
3 πιπεριές 1 πράσινη ,1 κόκκινη ,1 κίτρινη κομμένες σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια
1 ποτήρια νερού κρασί λευκό
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Αν θέλουμε για πιό ολοκληρωμένο φαγητό κόβουμε μικρές πατατούλες και τις προσθέτουμε μέσα στο ταψί .





Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 200 βαθμούς .
Καλό είναι για περισσότερη νοστιμιά να το βάλουμε σε γάστρα .
Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ,η και πουρέ ,κι ακόμα πιό εύκολο είνα αν κόψουμε μικρές πατατούλες μέσα στο ταψί και ψηθούν όλα μαζί
Τρώγετε ακόμα και σκέτο με μία ωραία σαλάτα της αρεσκείας σας .

Χαλβάς με σταγόνες μαύρης σοκολάτας !!








 

 

Μερίδες: 20
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια  νερό
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 πακέτο μαύρη σοκολάτα Γιώτης σε σταγόνες
Βάζουμε σε μία καταρόλα την ζάχαρη με το νερό και την κανέλα ,ανακατεύουμε βράζουμε για 10 λεπτά .
Σε άλλη κατσαρόλα βαθιά βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε τουλάχιστον για 15 λεπτά .να μην σκουρήνει πολύ ..
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι μέσα στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά [εγώ χρησιμοποιώ από την αρχή τον αβγοδάρτη] ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας .
Παίρνουμε την φόρμα και όπως είναι καυτός ο χαλβάς βάζουμε μία στρώση και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας για να λιώσει μέσα και να πάει παντού . .
Συνεχίζουμε επαναλαμβάνοντας το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά φροντίζοντας στο τέλος να καλύψουμε ολη την επιφάνεια. .
Αναποδογυρίζουμε το χαλβά όταν κρυώσει σε πιατέλα πασπαλίζουμε με κανέλα ,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ,γίνετε άλλο πράγμα σε γεύση !!!