Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

-Ψάρι γλώσσα ραγού !!










4

προβολές
Μερίδες: 4
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

4 φιλέτα γλώσσας
5 κουταλιές σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκού ξερό βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε φετούλες
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
1 αυγό
χυμό λεμονιού




Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τον μαιντανό,το σέλινο,το σκόρδο,το κρεμμύδι,και σωτάρουμε για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε το καρότο ,και 2 ποτήρια νερό .
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Χωρίζουμε τις γλώσσες στην μέση,στα δύο κατά μήκος τυλίγουμε σε ρολό το κάθε κομμάτι και το στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα .
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα ,ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε ελαφρά και με προσοχή ,προθέτουμε και τον βασιλικό ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά περίπου.
Ξεσκεπάζουμε κάθε τόσο την κατσαρόλα να δούμε αν έχει ζουμάκι ,αν το δούμε να έχει πήξει προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Βάζουμε στο μούλτι το αυγό,το χυμό από τα λεμόνια και χτυπάμε το μίγμα 2-3 λεπτά .Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα κουνώντας την πέρα δώθε και το κατεβάζουμε από την φωτιά [κάτ αυτόν τον τρόπο που χτυπάω το αυγολέμονο δεν κόβει ποτέ δοκιμάστε το ]
Σερβίρουμε αφού πρώτα βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες .Καλή όρεξη !!!

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μηλόπιτα με λίγες θερμίδες με μαύρη ζάχαρη FYTRO!!














 

Μερίδες: 8
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

1 κιλό μήλα
70 γραμ.μαύρη ζάχαρη fytro [για πασπάλισμα]
λίγη κανέλα
ΖΥΜΗ
170 γραμ.αλεύρι
80 γραμ.βούτυρο μαργαρίνη
80 γραμ μαύρη ζάχαρη fytro
1 αυγό
20 γραμ.καρύδι τριμμένο




 

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπόλ τα ζυμώνουμε ελαφρά ,τα κάνουμε μπαλάκι και την τοποθετούμε στο ψυγείο .
Σε ένα ταψάκι μέγεθους τούρτας κόβουμε τα μήλα σε φετάκια και τα τοποθετούμε στην σειρά .
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και με την ζάχαρη [70 γραμ.] και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και την στρώνουμε πάνω στα ψημένα μήλα ,ξαναφουρνίζουμε για 20 λεπτά να ροδίσει.
Μόλις κρυώσει την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και την σερβίρουμε κομμένη σε τρίγωνα .