Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Χαλβάς Φαρσάλων!!Συνταγή από ντόπιο κάτοικο,Φανταστικός !!!


ό









1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό νισεστές
1 νεροπότηρο βούτυρο
5 ποτήρια νερό
1 φλυτζάνι άσπρα άψητα αμύγδαλα, κανέλλα

 Εκτέλεση
Βάζουμε τα 700 γρ. από τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τη λιώνουμε μέχρι να καεί και να αρχίσει να καραμελώνει. Εχουμε σε μπολ ανακατεψει το νισεστέ με την υπόλοιπη ζάχαρη και 1/2 κουταλιά κανέλας . Ρίχνουμε στο μίγμα νισεστε τα ποτήρια νερού τα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί ο νισεστές και το ρίχνουμε στην καραμελωμένη ζάχαρη. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΚΑΕΙΤΕ Αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, βάζοντας και τα αμύγδαλα να πάρουν χρώμα. Όταν έχει πήξει ο χαλβάς  που τον ανακατεύουμε, συνέχεια  ρίχνουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολάει απο τα τοιχώματα. Απλώνουμε το χαλβά ζεστό αμέσως σε ταψί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τον βάζουμε στο γκριλ μέχρι να πιάσει μια κρούστα στην επιφάνεια. Οταν τον βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κανέλα.

Αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου από πάνω  στο τέλος .

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μελιτζάνες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και γιαούρτι δοκιμάστε το απίθανο !!







 

Μερίδες: 4
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη

Μερίδες 4
5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες πάχους ενός δαχτύλου.
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο μακρόστενα
3-4 ντομάτες φρέσκες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
1 κουταλιά κοφτή της σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
αλάτι ελάχιστο
πιπέρι
1 κύβο knor [προαιρετικά ] δίνει πολύ νοστιμιά
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτή ζάχαρη
1 γιαούρτι πρόβειο κατά προτίμηση



Πλένουμε καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τεμαχίζουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες .
Σε τηγάνι βάζουμε λάδι και τις τηγανίζουμε αφού τις αλατίσουμε σε μέτρια θερμοκρασία μην μας αρπάξουν.
Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας και ετοιμάζουμε την σάλτσα .
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες την κουταλιά τον πελτέ ,τον κύβο ,το πιπέρι ,την ζάχαρη ,και 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό .
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε κάνοντας ένα μικρό βουναλάκι από τις μελιτζάνες στο πιάτο ,περιχύνουμε από πάνω σάλτσα να πάει παντού ,και τελειώνουμε με 3-4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στην κορυφή .Καλή όρεξη ,γίνετε πραγματικά φανταστικό !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μελιτζανοκεφτέδες θεικοί !!!

Αν θέλουμε να τους κάνουμε νηστίσιμους αφαιρούμε το τυρι-αυγα  και προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι τόσο όσο να δούμε να πλάθονται.




 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


Γιά 16 μεγάλους κεφτέδες

6 μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε κομματάκια περίπου 3 δάχτυλα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αβγά
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένο τυρί [η παρμεζάνα ,η κεφαλοτύρι,η ρεγκάτο]
1 κύβο knor το ξύνουμε με ένα μαχαιράκι
φρυγανια τριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλεύρι [προαιρετικό ]





Βράζουμε τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις πλύνουμε ,τις καθαρίσουμε και τις τεμαχίσουμε ώσπου να μαλακώσουν και τις ρίχνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν .
Τις πιέζουμε με τα χέρια [στίψιμο] να φύγουν όλα τα υγρά και τις βάζουμε σε μπόλ .
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί.Το προσθέτουμε στις μελιτζάνες μαζί με το λαδάκι του .
Προσθέτουμε και το τυρί το τριμμένο,ελάχιστο αλάτι,τον τριμμένο κύβο ,πιπεράκι .τα 2 αβγά και τα ζυμώνουμε προσθέτοντας φρυγανιά τριμμένη τόση ποσότητα ώστε να πλάθετε κεφτές.
Πλάθουμε σε κεφτέδες αλευρώνουμε τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ..
Τούς γυρνάμε αφού έχουν ψηθεί από την μία πλευρά και μετά από την άλλη .
Τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιατέλα.
αν θέλουμε δεν αλευρώνουμε ,αλλα γίνονται πιο ωραίοι με το αλεύρι που δοκίμασα και τις 2 μεθόδους .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ