Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Κοτόπουλο με καρότα και μανιτάρια.!!


Μερίδες: 4
Xρόνος: 70' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

Στήθος κοτόπουλο,η μπουτάκια χωρίς την πέτσα
1 λεμόνι
1 συσκευασία μανιτάρια μικρό μέγεθος
1\2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο
1\2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1\2 κουταλάκι του γλυκού τζίτζερ σκόνη
2 καρότα
1 κύβο κότας
3 κλωνιά μαιντανό
3 κλωνιά άνηθο
ελάχιστο πιπέρι

print

Σε ένα ρηχό ταψάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού,το πιπέρι,την σκόνη σκόρδου,κρεμμυδιού,και την σκόνη τζίντζερ .Βάζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο στη μαρινάδα και τα αφήνετε για 1-2 ώρες γυρνώντας κι από τις 2 πλευρές.Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβουμε  σε λεπτές φετούλες,το ίδιο και με τα μανιτάρια .Τα τοποθετούμε σε μέτρια κατσαρόλα με το μαιντανό και το άνηθο ψιλοκομμένα και το κύβο κότας λιωμένο σε ένα ποτήρι νερό,προσθέτουμε  άλλο μισό ποτήρι νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε  σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το νερό .Εν τω μεταξύ ψήνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου ,η,στή σχάρα ,η στο γκρίλ κι όταν ροδίσει το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λάχανικά και τα μανιτάρια ,προσθέτοντας και το ζουμάκι από την μαρινάδα .Γιά να πήξει λίγο το ζουμάκι στο τέλος του μαγειρέματος ,βάζουμε 1 κουταλιά κοφτή αλεύρι σε λίγο νερό ,το διαλύουμε καλά και το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό .κουνάμε την κατσαρόλα ,Τα αφήνετε να πάρουν 3-4 βράσεις και το κατεβάζετε από την φωτιά .

ΣΗΜ .Φαγητό χωρίς λάδι ,χωρίς αλάτι .
το συνοδεύουμε με ρύζι ,πατάτες τηγανιτές
η σκέτο .