Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Σπανακόρυζο.


Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη
1 1/2 σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
5 κουτ.σούπας λάδι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 λεμόνια
ελάχιστο αλάτι πιπέρι 
print
 Καθαρίζετε το σπανάκι και το πλένετε πολύ καλά.
Το κόβετε σε κομμάτια .
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,μαζί και το σπανάκι και σωτάρουμε για λίγα λεπτά.ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό ,το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν γιά 15 λεπτά.
Προσθέτουμε και το ρύζι ,τον άνηθο,,κι αν χρειάζετε λίγο νερό ακόμα,ανακατεύουμε  ελαφρά χαμηλώνουμε την φωτιάκαι βράζουμε γιά 15 λεπτά ακόμα.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε γιά λίγη ώρα πρίν το σερβίρουμε .
Σε κάθε πιάτο περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
Σημ.
Αν θέλουμε να το κάνουμε κοκκινιστό προσθέτουμε στήν κατσαρόλα πρίν ρίξουμε το ρύζι ,η 2 κουταλιές της σούπας πελτέ,η 1 φλυτζάνι χυμό ντομάτας.