Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Κρέμα σεράνο με φράουλες και μπισκότα!!!



Ένα πεντανόστιμο, ελαφρύ και γρήγορο γλυκό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όπου και να το παρουσιάσετε.

Ποια υλικά χρειαζόμαστε:

Για την κρέμα σεράνο:
• 5 ασπράδια
• 50 γρ. ζάχαρη
• 80 γρ. κρέμα γάλακτος
• 20 γρ. κονιάκ
• 180 γρ. σοκολάτα υγείας
• 400 γρ. σαντιγί

Για το γαρνίρισμα
• Μπισκότα Μιράντα
• Φρέσκιες φράουλες
• Λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
• Νες καφέ
• Λίγο κονιάκ

Πως το φτιάχνουμε:

Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να πάρουμε μια παχιά μαρέγκα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ, ανακατεύοντας καλά με την σπάτουλα (όχι μίξερ). Στη συνέχεια προσθέτουμε την σοκολάτα, την οποία έχουμε πρωτίστως λοιώσει σε μπεν μαρί (να είναι χλιαρή). Τέλος, προσθέτουμε την σαντιγύ και ανακατεύουμε προσεκτικά το μείγμα. Έτοιμη η κρέμα μας!

Πρόταση σερβιρίσματος:

Σερβίρεται καλύτερα σε μπωλ με μεγάλο στόμιο ή σε ποτήρι με ψηλό πόδι. Σπάμε τα μπισκότα σε μέτρια κομμάτια και τα καταβρέχουμε καλά με το κονιάκ. Προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, έτσι ώστε να δέσει καλά η κρέμα μας. Λίγο πριν σερβίρουμε, , τρίβουμε την λευκή κουβερτούρα πάνω από κάθε ποτήρι και πασπαλίζουμε με λίγο νες καφέ. Τέλος, στολίζουμε με τα μπισκότα και τις φράουλες και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα:

Προσοχή! Η κρέμα πρέπει να τοποθετηθεί σε ποτήρι ή μπωλ και μετά στο ψυγείο, αμέσως μόλις την ετοιμάσετε, γιατί διαφορετικά θα νερουλιάσει.

Καλή σας επιτυχία.


Τήν συνταγή την έστειλε η φίλη Viota Vasileiou ευχαριστώ πολύ!