Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Γλάσο σοκολάτας!!

print



Μερίδες: 19
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή τριμμένη,
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος,
1 κοφτό κουταλάκι βανίλια.


print

Βάζετε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι
μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό του
και την αδειάζετε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά το μίγμα
να γίνει λείο και γυαλιστερό και το αφήνετε να κρυώσει λίγο, όχι
όμως να πήξει.
Καρφώνετε με πιρούνι τα μικρά σου, τα βουτάτε στη σοκολάτα και
τα βάζετε σε πυραμίδα πάνω σε πιατέλα (αν στο μεταξύ πήξει πολύ
η σοκολάτα, τη λιώνετε σε μπεν μαρί- πάνω από ένα κατσαρολάκι
με νερό που σιγοβράζει). Στο τέλος, τα περιχύνετε σιγά-σιγά με
την υπόλοιπη σοκολάτα, για να γίνουν διακοσμητικές γραμμές.

ευχαριστώ τα  αρτοποιεία & συνταγές για την συνταγή.