Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μοσχάρι με πατάτες φούρνου!




Μερίδες: 6
Xρόνος: 90' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
1 1/2 μοσχάρι άπαχο
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1/2 ελαιόλαδο
πατάτες
λεμόνια
αλάτι πιπέρι
ρίγανι,σκόρδο [προαιρετικά]
print
 Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά να κάψει σκέτη ,τοποθετούμε μέσα το κρέας και το γυρνάμε και από τις δύο λευρές μέχρι να κοκκινήσει ,αμέσως προσθέτουμε ένα ολόκληρο καθαρισμένο κρεμμύδι και τα καρότα καθαρισμένα ολόκληρα .κι αυτά.
Τα γυρίζουμε λίγο και προσθέτουμε πιπέρι και ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει την κατσαρόλα .Το βράζουμε για 1 ώρα περίπου και λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε και το αλάτι αφήνοντας το να πάρει 4 -5 βράσεις.Ν α κοιτάξουμε να έχει ζουμάκι .
Καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες ,τις ρίχνουμε στο ταψί και προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι.ελαιόλαδο ,και το χυμό από 2-3 λεμόνια ,τα ανακατεύουμε καλά και κάνουμε στην άκρη τις πατάτες,στην μέση τοποθετούμε το κρέας και περιχύνουμε τις πατάτες με τον ζωμό από το κρέας,και το ελαιόλαδο  ,Αν δεν είναι αρκετός προσθέτουμε μόνο ζεστό νερό να μην σφίξει το κρέας μας .Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ,η κλείνουμε με το καπάκι την γάστρα και ψήνουμε στούς 200 βαθμούς περισσότερο από 1 ώρα. Λίγο πρίν το τέλος ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας και βάζουμε τον διακόπτη του φούρνου στον αέρα να ροδοψηθεί ..Καλή μας όρεξη !!

σημ. το κρεμμύδι δεν το χρησιμοποιούμε στο ταψί το αφαιρούμε ,μπορούμε να προσθέσουμε και ρίγανη στις πατάτες και σκόρδο κατά προτίμηση