Μερίδες: 6
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
|
2 -3 κρεμμύδια κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε φετάκια
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
3 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια λεπτά
αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη
ελαιόλαδο
φέτα τριμμένη με το χέρι γιά το τέλος
Τις στρώνουμε στο ταψί .
Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τις μελιτζάνες ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά και το σκόρδο ,Αν δέν έχει μείνει λάδι προσθέτουμε λίγο.
Μόλις μαλακώσουν τα υλικά προσθέτουμε και τα δύο είδη ντομάτας ,ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό μπόλικο να σκεπαστούν και να βράσουν ,προσθέτουμε και το αλάτι ,πιπέρι και ζάχαρη ,και μαγειρεύουμε περίπου τόσο όσο να έχουν ψηθεί τα υλικά.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τις μελιτζάνες και προσθέτουμε από πάνω τριμμένη με το χέρι φέτα και ελάχιστο λαδάκι .Ψήνουμε στο φούρνο στούς 200 βαθμούς να πήξει η σάλτσα του ,κι έτοιμο .Καλή όρεξη !!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συμβουλή
Μπορούμε αντί να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες ,να τις περάσουμε με λίγο ελαιόλαδο και να τις .ψήσουμε στο φούρνο ,τηγανιτές όμως γίνονται πιό νόστιμες .