Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Μίνι Μηλοπιτάκια!!!




Μερίδες: 20
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη    |    Νηστίσιμη
 1 πακέτο σφολιάτα
5-6 τριμμένα μήλα στο χονδρό μέρος του τρίφτη
κανέλα
1και1/2 φλυτζανάκι του καφέ ζάχαρη ,μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαύρη ζάχαρη
4-5 σταγόνες λεμόνι
2 κουταλιές σούπας κονιάκ [προαιρετικά]
κανέλα
ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι  του γλυκού κορν φλάουρ 
print
 Κόβουμε την σφολιάτα σε μακρόστενες λωρίδες περίπου 6 εκατοστά και με τον πλάστη το κάνουμε ακόμα πιο λεπτή  για περισσότερα μηλοπιτάκια.
Ξανακόβουμε σε τετράγωνο σχήμα.
Γέμιση
Σε τηγάνι βάζουμε τα τριμμένα μήλα και  προσθέτουμε το κονιάκ και το λεμόνι ,προσθέτουμε και το κόρν φλάουρ διαλυμμένο σε 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό ,και την μαύρη ζάχαρη ,[γίνετε και με λευκή].
Ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το μίγμα να στέκετε στο κουτάλι μας .
Τι κάνουμε
Σε κάθε τετράγωνο κομμάτι σφολιάτας βάζουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας γέμιση και το κλείνουμε καλά σαν ρολλό το πατάμε ελαφρώς με το χέρι μας και κάνουμε 3 χαρακιές μόνο στο επάνω μέρος μονο της σφολιάτας.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν  τα υλικά μας .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν .Οταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα .

Συμβουλή
Αν δέν σας αρέσουν πολύ γλυκά χρησιμοποιήστε 1 φλυτζανάκι του καφέ ζάχαρη
Για να μην πλένετε ταψάκια μπορείτε να στρώσετε πάνω στην σχάρα αλουμινόχαρτο ,να το περάσετε πολύ ελαφρώς με λάδι και να ακουμπήσετε εκεί τα μηλοπιτάκια .
Προσωπικά βάζω σκέτο το αλουμινόχαρτο ανάβω τον φούρνο και μόλις ζεσταθεί τραβάω με το γάντι την σχάρα και τα τοποθετώ επάνω στην σειρά με μικρή απόσταση μεταξύ τους .Καλή επιτυχία!!