Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Λαχανόρυζο!!


Μερίδες: 4
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη
 1 1/2 λάχανο μεγάλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ξυσμένο στον τρίφτη
2 κύβοι κρέατος [δέν βάζουμε καθόλου αλάτι]
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι
2 κουτ.σούπας πελτέ [προαιρετικά γίνετε και άσπρο με  αβγολέμονο]
3 κουταλ.σούπας λάδι
λεμόνια
αλάτι-πιπέρι
print
 Σε μία κατσαρόλα κόβουμε σε κομμάτια μεγάλα το λάχανο αφού το χωρίσουμε πρώτα σε κομμάτια και το ξελύνουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι,και 2 ποτήρια νερό .
Ρίχνουμε και τους κύβους και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Λειώνουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ,προσθέτουμε και το πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύουμε ελαφρά και βράζουμε για άλλα 15 με 20 λεπτά.Λίγο πρ΄ν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε και το λάδι ανακατεύοντας λίγο.
Οταν το σερβίρουμε προσθέτουμε και άφθονο χυμό λεμονιού.

Αβγολέμονο
Δέν βάζουμε τον πελτέ,και λίγα λεπτά πρίν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά χτυπάμε ένα αβγό ολόκληρο στο μούλτι η σε βαθύ πιάτο,ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα κουνόντας πέρα δώθε.