Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Ομελέτα με σπανάκι στο φούρνο.!!!




Μερίδες: 4
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
  • 250 γραμ. φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι
  • 5 αβγά
  • 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτ. σούπας σκόνη κρεμμυδιού
  • 1-2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε φετούλες 
  • 1/4 του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι ελάχιστο
  • τυρί παρμεζάνα τριμμένο 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο 
print
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματάμε το σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο. Το στραγγίζουμε. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το σπανάκι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της ντομάτας και του τυριού.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και ρίχνουμε το μίγμα μέσα. Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τις φετούλες από τις ντομάτες και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τριμμένη παρμεζάνα. Βάζουμε λίγο βούτυρο εδώ κι εκεί στην επιφάνεια, το οποίο κατά το ψήσιμο λιώνει και δίνει νοστιμιά στό φαγητό μας.

Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η ομελέτα και ροδοκοκκινισει. Η ομελέτα σερβίρεται ζεστή.