Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μακαρόν !




Μερίδες: 20
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

  • 220 γραμ ζάχαρη άχνη 
  • 100 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 4 ασπράδια αβγών 
  • 170 γραμ τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  • ΚΡΕΜΑ
  • 1/2 κιλού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 βανίλια 
  • 1-2 κουτ.γλυκού λικέρ
  • 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας μέλι
print
Βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε την αμυγδαλόψιχα να γίνει σαν σκόνη.,αμέσως προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη.
Σε ΄ενα μπόλ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια αβγών μαζί με την ζάχαρη την κρυσταλλική μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρεγκα.
Ρίχνουμε στο μπόλ της μαρεγκας το μίγμα του αμυγδάλου και ανακατεύουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά μας  
Στρώνουμε στο ταψί  λαδόχαρτο και με το κορνέ σχηματίζουμε πάνω στη λαδόκολλα μικρούς δίσκους με λίγη απόσταση μεταξύ τους, μέχρι να τελειώσει  όλο το μείγμα. Πρέπει να βγούν ζυγά γιατί θα φτιάξουμε κρέμα και θα τα κλείσουμε 1 πάνω και 1 κάτω και στην μέση η κρέμα Τα αφήνουμε για 15 λεπτά και αμέσως μετά τα
ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά . .
ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε στο μπόλ του μίξερ την κρέμα γάλακτος χτυπάμε να σφίξει και αμέσως προσθέτουμε   2 κουταλιές ζάχαρη άχνη , λίγη βανίλια για άρωμα , το λικέρ και το μέλι ξαναχτυπάμε για λίγο να ενωθούν τα υλικά.
Το αφήνουμε γιά 10 λεπτά στο ψυγείο να σταθεί και με κορνέ γεμίζουμε τον ένα δίσκο του μακαρόν και σκεπάζουμε με το άλλο η κρέμα να βρίσκετε στην μέση .Τα τοποθετούμε σε ειδικά χαρτάκια ζαχαροπλαστικής.