Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Γιουβαρλάκια σούπα αβγολέμονο!!



 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
 500 γραμ κιμάς  μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 αβγό
6 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα γιά μέσα στον κιμά
αλάτι πιπέρι
2 κουταλιές λάδι για μέσα στο κιμά
αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ρύζι2 κουταλιές της σο΄'υπας λάδι ξανά για μέσα στην κατσαρόλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φυτίνη

Αβγολέμονο

2 λεμόνια
2 αβγά
print
Σε ένα μπόλ βάζουμε τον κιμά με όλα τα υλικά ,κρεμμύδι,αβγό,μαιντανό.,αλάτι ,πιπέρι,ρύζι ,και 4 κουταλιές νερό .
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους κερυδιού ,και τα αλευρώνουμε .
Βάζουμε σε κανονική κατσαρόλα νερό σχεδόν μέχρι την μέση ,ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτίνη βούτυρο,και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ,ελάχιστο αλάτι και πιπέρι .
Μόλις αρχίσει να; βράζει προσθέτουμε και τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια και 2 κουταλιές της σούπας ρύζι ,,χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 30 με 35 λεπτά.Αμέσως την αβγοκόβουμε .
Αβγολέμονο
Εχω βρεί έναν πολύ εύκολο τρόπο που δεν κόβει ποτέ το αβγολέμονό  μας .

Στο μούλτι βάζουμε  τα 2 αβγά ολόκληρα ,1 κουταλιά κοφτή γλυκού αλεύρι ,[αυτό για την συγκεκριμένη σούπα μπορούμε να το παραλείψουμε εξαρτάται πόσο χυλομένη , η νερουλή  θέλετε την σούπα σας προσωπικά την βάζω δίνει βελούδινη υφή  .]η κόρν φλάουερ [κάνουν την ίδια δουλειά] και το χυμό ανάλογα πόσο ξυνή σας αρέσει  από λεμόνι .
Ολα μαζί τα χτυπάμε  για 2 λεπτά και τα ρίχνουμε μέσα στην σούπα κουνόντας την κατσαρόλα δεξιά αριστερά ,μην φοβηθείτε δεν κόβει ποτέ δοκιμάστε το .Καλή σας όρεξη !!!