Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Μακαρόνια με σάλτσα κόκκινη .!!

Μερίδες: 6
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • ελαιόλαδο για το κάψιμο
  • λίγο τυρί τριμμένο
  • λίγη σκόνη σκόρδου 

ΣΑΛΤΣΑ

  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1 κουτ.γλυκού βασιλικό ξερό 
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες 
  • 1 κύβο knor (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ​ζάχαρη 
print

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε λίγο σκόρδο σε σκόνη (1/2 κουταλάκι γλυκού) και 2 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο. Ανακατεύουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και κουνάμε πέρα δώθε.

ΣΑΛΤΣΑ

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι, το κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τη σκόνη σκόρδου, την σκόνη τζίντζερ, το βασιλικό, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Αμέσως προσθέτουμε την κουταλιά του πελτέ και ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα να διαλυθεί καλά.

Ρίχνουμε  σχεδόν ή και λιγότερο 1 ποτήρι του νερού νερό, ελάχιστο αλάτι και αν θέλουμε ένα κύβο knor με γεύση λαχανικών. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η πεντανόστιμη σάλτσα!! Σερβίρουμε με τυράκι. Πολύ ωραία και νόστιμη μακαρονάδα.

Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.