Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

** ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙ **






Υλικά

* 5 ασπράδια φρέσκων αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
... * 1 πρέζα αλάτι
* 1 φλιτζάνι γεμάτο ζάχαρη
* 500 γραμμάρια ινδοκάρυδο
* 1/2 κουτί κορν φλάουρ
* 2 βανίλιες
* κερασάκια φρουί γλασέ

Εκτέλεση1. Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλάτι. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5΄, να φουσκώσουν. Βροχηδόν, κι ενώ χτυπάμε τα ασπράδια, προσθέτουμε τη ζάχαρη.

2. Βάζουμε σε μπολ την καρύδα, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μείγμα.

3. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα καρύδι και τα πλάθουμε στρογγυλά. Τα πλαταίνουμε ελαφρά και πατάμε βαθούλωμα με το δάχτυλο. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 160 C για 35΄, να ροδίσουν. Όταν ψηθούν τοποθετούμε στο καθένα από ένα κεράσι.