Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Φασολάκια με μοσχάρι.!!




Μερίδες: 6
Xρόνος: 90' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    
 800 γραμ .μοσχαρίσιο ποντίκι ,η σπάλα κομμένο σε μερίδες
1 1/2 φασολάκια κατεψυγμένα ,η φρέσκα
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκιαλεπτά
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε τετράγωνα κομματάκια
 [μπορούμε να την παραλείψουμε]
4 κλωνιά μαιντανό  ψιλοκομμένα
4 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας λάδι
ελάχιστο αλατοπίπερο

print
 Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε και το κρέας και σωτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια χλιαρό νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια τα κατεψυγμένα [δεν τα ξεπαγώνουμε ]
Αν είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε πρώτα και τα πλένουμε καλά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες το καρότο, τον άνηθο ,τον μαιντανό,το αλατοπίπερο ,και τις πατατούλες.
Ανακατεύουμε ελαφρά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 40  λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα του .
Λίγα λεπτά πρίν το κατεβάσουμε  από την φωτιά ρίχνουμε το λάδι .Γινετε φανταστικό σε γεύση !! καλή όρεξη!!
Σημ.
Εγώ μαζί με το αλατοπίπερο προσθέτω και μία πράζα κίμινο του πάει πολύ !!  [ελάχιστο στην μύτη του κουταλιού]

Μπριάμ Τουρλού!




Μερίδες: 7
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη
 5 κολοκυθάκια μέτρια κομμενα σε κυβάκια
2-3 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
5 πατάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές τις σούπας πελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό
2 ποτήρια νερό
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
print
 Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά μας .
Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί ,[αν υπάρχει και γάστρα ακόμα καλύτερα ,άν όχι θα σκεπάσουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο για 1 ώρα και μετά θα το ψήσουμε για 15 λεπτά χωρίς ,το ίδιο θα κάνουμε  και με το καπάκι της γάστρας]
Πασπαλίζουμε με τον μαιντανό και το αλατοπίπερ.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το λάδι και το 1 ποτήρι νερό .
Ξανά ανακατεύουμε καλά.
προσθέτουμε και άλλα 2 ποτήρια νερό κλείνουμε το ταψί μας με το αλουμινόχαρτο ,η το καπάκι το ψήνουμε και στό τέλος το ανοίγουμε να ροδοκοκκινίσει λίγο το φαγητό .
Θερμοκρασία φούρνου 200 σχετική ώρα ψησίματος περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Σημ.
Μπορούμε να το φτιάξουμε και με φρέσκια ψιλοτριμμένη ντομάτα.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Πάστα Φλώρα με ζύμη Τάρτας!!


Πάστα Φλώρα με ζυμη Ταρτας

Υλικά
½ πακέτο Αλευρι
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φακελάκι μπέικιν
2 αυγά
μαρμελάδα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα-ένα τα
αυγά και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και
ζυμώνουμε, κατοπιν βαζουμε την ζυμη στο ψυγειο
για 2 ωρες. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φόρμα τάρτας,
καλά βουτυρωμένη. Γεμίζουμε με μαρμελάδα η γλυκο
του κουταλιου της αρεσκείας μας και διακοσμούμε με
λεπτά φυτίλια ζύμης που έχουμε κρατήσει.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200οC για 40'.
Καλη σας επιτυχια!!!


Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ρεβύθια σούπα.!!




Μερίδες: 6
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη
 1 πακέτο  ρεβύθια του 1/2 κιλού
2 κρεμμύδια τριμμένα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 κουτ.σούπας κόρν φλάουρ ,η αλεύρι
2-3 λεμόνια
ελάχιστο αλάτι πιπέρι
print
 Πλένουμε τα ρεβύθια καλά και τα μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ με κρύο νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει αρκετά.
Τήν άλλη μέρα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό χλιαρό τουλάχιστον 3 δάχτυλα πιό πάνω από τα ρεβύθια.
Τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με ξεσκέπαστη κατσαρόλα κιαι με μία  σουρωτή κουτάλα βγάζουμε τον αφρό και τον πετάμε.
Οταν σταματήσει να βγαίνει ο αφρός ρίχνουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου για 2 ώρες μέχρι να; μαλακώσουν .
Σε ένα μπολάκι βάζουμε και διαλύουμε  το κόρν φλάουρ ,η το αλεύρι .[εγώ πάντα βάζω αλεύρι]  με 3 κουταλιές σούπας νερό ,μετά προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών ,το λάδι ,το αλατοπίπεροκαι 1 ποτήρι του νερού νερό τα ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε  το μίγμα αυτό μέσα στα ρεβύθια Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 περίπου λεπτά .Κατ αυτόν τον τρόπο γίνονται  πολύ ωραία .Καλή όρεξη !!!
Σημ.
δέν βάζω ποτέ σόδα γιατί χαλάει την γεύση του ρεβυθιού.