Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ομελέτα με σπανάκι στο φούρνο.!!!




Μερίδες: 4
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
  • 250 γραμ. φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι
  • 5 αβγά
  • 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτ. σούπας σκόνη κρεμμυδιού
  • 1-2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε φετούλες 
  • 1/4 του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι ελάχιστο
  • τυρί παρμεζάνα τριμμένο 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο 
print
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματάμε το σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο. Το στραγγίζουμε. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το σπανάκι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της ντομάτας και του τυριού.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και ρίχνουμε το μίγμα μέσα. Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τις φετούλες από τις ντομάτες και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τριμμένη παρμεζάνα. Βάζουμε λίγο βούτυρο εδώ κι εκεί στην επιφάνεια, το οποίο κατά το ψήσιμο λιώνει και δίνει νοστιμιά στό φαγητό μας.

Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η ομελέτα και ροδοκοκκινισει. Η ομελέτα σερβίρεται ζεστή.

Μακαρονάκι κοφτό με κιμά!!!



Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
  • 500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο 
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα 
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 1/2 κουταλιά σούπας πελτέ 
  • 6-7 κουταλιές σούπας λάδι 
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη 
  • 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας 
  • τυρί τριμμένο
print
Τον κιμά τον φτιάχνω με δικό μου τρόπο και γίνεται πολύ ωραίος, σπυρωτός, εύκολα και φυσικά πεντανόστιμος. Δοκιμάστε το και εσείς!

Βαζουμε σε κατσαρόλα τον κιμά, ρίχνουμε  2 ποτήρια του νερού κρύο νερό και με τα χέρια τον ζυμώνουμε να γίνει σπυρωτός. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα ή ολόκληρο και την σκελίδα σκόρδου. Ανοίγουμε  την φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε και το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη (εδώ  αν θέλουμε προσθέτουμε και διάφορα μπαχαρικά, κανέλα ξύλο ή μπαχάρι ή δάφνη)
και αν χρειάζεται και λίγο νερό ακόμα. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και προσθέτουμε το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά να δέσει η σάλτσα! Δοκιμάστε το κι έτσι!!
Τα μακαρόνια τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία τους.

Σαρδελίτσα με κουνουπίδι!





Μερίδες: 4
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη    |    Νηστίσιμη
 1/2 κιλού σαρδέλα
αλάτι
αλεύρι
ελαιόλαδο
1 κουνουπίδι
1 φέτα ψωμί 2 κλωναράκια μαιντανό
λεμόνι
print
Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό καλά .[καλό είναι να αφήνουμε και τα κεφάλια επάνω ]
Τα στραγγίζουμε καλά και τα αλατίζουμε στο σουρωτήρι .
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία ,αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα ψάρια μας .
Σημ.
Πολύ ωραία γίνετε η σαρδέλα και με λαδορίγανη στο φούρνο.

Βάζουμε σε κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει .
Ρίχνουμε μέσα το κουνουπίδι το οποίο το έχουμε χωρίσει σε μπουκετάκια και το έχουμε πλύνει πολύ καλά.
Προσθέτουμε και την φέτα το ψωμί μαζί με τα κλωναράκια μαιντανού ,[έτσι αποφεύγουμε την άσχημη μυρωδιά που αφήνει το κουνουπίδι]
Συνήθως θέλει βράσιμο γύρω στα 20 λεπτά ανάλογα πόσο τραγανό η λιωμένο το θέλουμε .
Μόλις βράσει το βγάζουμε αμέσως από το νερό και το  βάζουμε σε μπόλ κι από εκεί σερβίρουμε .

Κρέμα καραμελέ!



Μερίδες: 7
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

ΚΡΕΜΑ

  • 1 λιτρο γάλα
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

ΚΑΡΑΜΕΛΑ

  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι νερό 
print

ΚΑΡΑΜΕΛΑ

1. Βάζετε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά της καραμέλας και το βάζετε στο μάτι. Ανακατεύετε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να σκουραίνει. Όταν πάρει ένα καστανό χρώμα, την απομακρύνετε από τη φωτιά και την αδειάζετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε στη φόρμα και αρχίζετε να την γέρνετε, έτσι ώστε η καραμέλα να καλύψει ολόγυρα όλα τα τοιχώματα της φόρμας. Συνεχίζετε μέχρι η καραμέλα να σταθεροποιηθεί αρκετά και να μην τρέχει.

2.Αφήνετε στην άκρη τη φόρμα να κρυώσει εντελώς η καραμέλα και ετοιμάζετε την κρέμα. Κρατάτε από το γάλα το 1,5 φλιτζάνι και διαλύετε μέσα κορν φλαουρ. Βάζετε το υπόλοιπο σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί αρκετά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε να λιώσει. Προσθέτετε και τις βανίλιες και λίγο–λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια το γάλα με το κόρν φλάουρ. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να πάρει βράση και να πήξει αρκετά. Την απομακρύνετε από τη φωτιά και την αδειάζετε στην φόρμα με την καραμέλα. Σκεπάζετε με μεμβράνη (σελοφάν) και την αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία της. Όταν κρυώσει αρκετά την βάζετε για μερικές ώρες στο ψυγείο.

3.Για να την σερβίρετε, βουτάτε την φόρμα σε ζεστό νερό για δευτερόλεπτα και την σκεπάζετε με μια πιατέλα, τέλος την αναποδογυρίζετε και σερβίρετε.Αν θέλουμε διακοσμούμε την κρέμα καραμελέ με κομμάτια καραμέλας

Η συνταγή είναι από τα Αρτοποιεία & Συνταγές. Τους ευχαριστώ πολύ!

Μακαρόν !




Μερίδες: 20
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

  • 220 γραμ ζάχαρη άχνη 
  • 100 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 4 ασπράδια αβγών 
  • 170 γραμ τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  • ΚΡΕΜΑ
  • 1/2 κιλού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 βανίλια 
  • 1-2 κουτ.γλυκού λικέρ
  • 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας μέλι
print
Βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε την αμυγδαλόψιχα να γίνει σαν σκόνη.,αμέσως προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη.
Σε ΄ενα μπόλ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια αβγών μαζί με την ζάχαρη την κρυσταλλική μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρεγκα.
Ρίχνουμε στο μπόλ της μαρεγκας το μίγμα του αμυγδάλου και ανακατεύουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά μας  
Στρώνουμε στο ταψί  λαδόχαρτο και με το κορνέ σχηματίζουμε πάνω στη λαδόκολλα μικρούς δίσκους με λίγη απόσταση μεταξύ τους, μέχρι να τελειώσει  όλο το μείγμα. Πρέπει να βγούν ζυγά γιατί θα φτιάξουμε κρέμα και θα τα κλείσουμε 1 πάνω και 1 κάτω και στην μέση η κρέμα Τα αφήνουμε για 15 λεπτά και αμέσως μετά τα
ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά . .
ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε στο μπόλ του μίξερ την κρέμα γάλακτος χτυπάμε να σφίξει και αμέσως προσθέτουμε   2 κουταλιές ζάχαρη άχνη , λίγη βανίλια για άρωμα , το λικέρ και το μέλι ξαναχτυπάμε για λίγο να ενωθούν τα υλικά.
Το αφήνουμε γιά 10 λεπτά στο ψυγείο να σταθεί και με κορνέ γεμίζουμε τον ένα δίσκο του μακαρόν και σκεπάζουμε με το άλλο η κρέμα να βρίσκετε στην μέση .Τα τοποθετούμε σε ειδικά χαρτάκια ζαχαροπλαστικής.