Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Κανελόνια με κιμά.!!!






Μερίδες: 5
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
1 κουτί κανελόνια (προτιμήστε αυτά που τα γεμίζουμε χωρίς να τα βράσουμε πρώτα)

ΚΙΜΑΣ

  • 1/2 κιλό  κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 αυγά βρασμένα σφιχτά
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου 
  • ελάχιστη κανέλα σε σκόνη 
  • 2 ντομάτες ώριμες φρέσκες τριμμένες 
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη 
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί μαλακό τύπου γκούντα 

ΣΑΛΤΣΑ

  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας 
  • 2 ντομάτες τριμμένες φρέσκες και ώριμες 
  • ελάχιστο αλάτι-πιπέρι 
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη 
  • λίγο βούτυρο 

print
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι. Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το κιμά, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερού νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας να διαλυθεί ο κιμάς εντελώς. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε όλα τα υλικά του κιμά μέσα, όπως ντομάτα φρέσκια, πελτέ τον οποίο τον διαλύουμε μέσα στο μίγμα του κιμά, σκόνη σκόρδου, μαϊντανό, κανέλα, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε το κιμά από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε (ο κιμάς πρέπει να είναι στεγνός εντελώς). Εντωμεταξύ έχουμε βράσει σφιχτά τα αυγά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κοματάκια, τα ρίχνουμε μέσα στο κιμά και ανακατεύουμε καλά.

Αρχίζουμε και γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Το κρατάμε στο πλάι για να σταθεί ο κιμάς και το γεμίζουμε ένα ένα. Τα τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψάκι στην σειρά, αν χρειαστεί και δεύτερη σειρά τα τοποθετούμε λοξά πάνω από τα κάτω.

Περιχύνουμε με την σάλτσα από πάνω και πασπαλίζουμε με το τυρί. Βάζουμε λίγα μικρά κοματάκια από βούτυρο εδώ κι εκεί στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 30 με 40 λεπτά. Καλό είναι πού και πού πρός το τέλος να ανοίγουμε το φούρνο και με ένα κουτάλι να ρίχνουμε λίγο από τη σάλτσα πάνω από τα κανελόνια να μην μας ξεραθούν.

ΣΑΛΤΣΑ 

Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί, ρίχνουμε καί 1 φλυτζάνι νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις δούμε και δένει λίγο η σάλτσα είναι έτοιμη να την ρίξουμε πάνω από τα κανελόνια. 

Μακαρόνια με σάλτσα κόκκινη .!!

Μερίδες: 6
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • ελαιόλαδο για το κάψιμο
  • λίγο τυρί τριμμένο
  • λίγη σκόνη σκόρδου 

ΣΑΛΤΣΑ

  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1 κουτ.γλυκού βασιλικό ξερό 
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες 
  • 1 κύβο knor (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ​ζάχαρη 
print

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε λίγο σκόρδο σε σκόνη (1/2 κουταλάκι γλυκού) και 2 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο. Ανακατεύουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και κουνάμε πέρα δώθε.

ΣΑΛΤΣΑ

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι, το κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τη σκόνη σκόρδου, την σκόνη τζίντζερ, το βασιλικό, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Αμέσως προσθέτουμε την κουταλιά του πελτέ και ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα να διαλυθεί καλά.

Ρίχνουμε  σχεδόν ή και λιγότερο 1 ποτήρι του νερού νερό, ελάχιστο αλάτι και αν θέλουμε ένα κύβο knor με γεύση λαχανικών. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η πεντανόστιμη σάλτσα!! Σερβίρουμε με τυράκι. Πολύ ωραία και νόστιμη μακαρονάδα.

Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.