Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Τούρτα παγωτό με μπισκότα και φράουλες !!!





Δροσερή και φανταστική συνταγή για σας που θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με κεράσια, βύσσινα, φρούτα του δάσους και την ανάλογη μαρμελάδα.

Υλικά

Για την τούρτα:
• 250 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης
• 125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Για το παγωτό:
• 1 κουτί (250 γραμμάρια) φυτική σαντιγί
• 1 κουτί (400 γραμμάρια) ζαχαρούχο γάλα
• 1 κουτί (400 γραμμάρια) εβαπορέ γάλα
• 1 βανίλια
• 500 γραμμάρια φράουλες ώριμες
• ¾ φλιτζάνι τσαγιού μαρμελάδα φράουλα
• 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
• 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού


Εκτέλεση

Αλέθουμε τα μπισκότα στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου) βούτυρο και τ’ αναμειγνύουμε στο μίξερ.
Στρώνουμε το μείγμα της βάσης σε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 22 εκ.
Πατάμε καλά να ισιώσει το μείγμα στη βάση της φόρμας.
Το αφήνουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί ν’ αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο για 7΄-8΄.
Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε το εβαπορέ και χτυπάμε για 5΄ επιπλέον ν’ αφρατέψει και να κρυώσει το μείγμα.
Το αδειάζουμε με προσοχή στην παγωμένη βάση μπισκότου στη φόρμα. Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Κόβουμε τις φράουλες στη μέση, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα να λιώσει και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε και σουρώνουμε το μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη.
Με προσοχή αφαιρούμε τα πλαϊνά της φόρμας.
Στρώνουμε τις φράουλες πάνω στο παγωτό και περιχύνουμε με τη χλιαρή μαρμελάδα (που είναι πλέον σαν σιρόπι).
Στολίζουμε με φρόυτα που επιλέξαμε !!
Συνταγή Αρτοποιεία και συνταγές 


Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Παγωτό βανίλια με γιαούρτι.!!

• 375 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
• 1 κουταλιά γλυκού ζελατίνη
• 125 γραμμάρια ζάχαρη
• 1 κλωνάρι βανίλια
• 2 κεσεδάκια (400 γραμμάρια) γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά


print
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα και τη ζελατίνη.
Αφήνουμε για 1΄ μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη και τη βανίλια (σχίζουμε κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τον καρπό και τον ρίχνουμε στο μείγμα). Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Το παγώνουμε στο ψυγείο.
Αφού παγώσει (κρυώσει καλά) προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αφού το παγώσουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το χτυπάμε 5 φορές κάθε 30΄ για να αφρατέψει.


Πρόταση σερβιρίσματος: Γαρνίρουμε με καλοκαιρινά ψιλοκομμένα φρούτα ή με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο και φιστίκια Αιγίνης.
Η συνταγή είναι από την σελίδα Λέσβος Μυτιλήνη

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Τούρτα ψυγείου φανταστική και πανεύκολη !!!



2 πακέτα μπισκότα τύπου πτί μπέρ με σοκολάτα
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ σκέτα
1 πακέτο βούτυρο και μισό ακόμα φλώρα [δηλαδή 400 γραμ.]
10 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά σούπας ποτό της αρεσκείας μας

Γλάσο
1 κρέμα γάλακτος [περιπου να βγεί 1 φλυτζάνι]
1 κουβερτούρα των 250 γραμ.
1/2 κουτ.σούπας λάδι
 


print


Σε μία κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία .
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα ,μαζί και το κακάο.ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας συγχρόνως και το ποτό.
Σπάμε τα μπισκότα πάνω από το μείγμα μας  σε ακανόνιστα κομμάτια ι ανακατεύουμε να πάει παντού η σοκολάτα .
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μεγέθους τούρτας αλουμινόχαρτο ,η λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα .Το σκεπάζουμε πάλι με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Αφού παγώσει ετοιμάζουμε το γλάσο ,Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος ,μόλις αρχίσει να βράζει την αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το λάδι και την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε κομμάτια.Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά όλα και να σκουρήνει το γλάσο μας .
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει 5 λεπτά και το ρίχνουμε επάνω στην τούρτα να πάει παντού το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε και σερβίρουμε !! [μην ξεχάσετε να βγάλετε το αλουμινόχαρτο πριν το γλασάρισμα].Καλή επιτυχία !!! Διατηρείτε στο ψυγείο .

την συνταγή την βρήκα στο ένθετο ζάχαρη & αλεύρι