Συνταγή Αρτοποιεία και συνταγές
Παρασκευή 31 Μαΐου 2013
Πέμπτη 30 Μαΐου 2013
Παγωτό βανίλια με γιαούρτι.!!
Posted on 14:18by gata
• 1 κουταλιά γλυκού ζελατίνη
• 125 γραμμάρια ζάχαρη
• 1 κλωνάρι βανίλια
• 2 κεσεδάκια (400 γραμμάρια) γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα και τη ζελατίνη.
Αφήνουμε για 1΄ μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη και τη βανίλια (σχίζουμε κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τον καρπό και τον ρίχνουμε στο μείγμα). Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Το παγώνουμε στο ψυγείο.
Αφού παγώσει (κρυώσει καλά) προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αφού το παγώσουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το χτυπάμε 5 φορές κάθε 30΄ για να αφρατέψει.
Πρόταση σερβιρίσματος: Γαρνίρουμε με καλοκαιρινά ψιλοκομμένα φρούτα ή με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο και φιστίκια Αιγίνης.
Η συνταγή είναι από την σελίδα Λέσβος Μυτιλήνη
Αφήνουμε για 1΄ μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη και τη βανίλια (σχίζουμε κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τον καρπό και τον ρίχνουμε στο μείγμα). Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Το παγώνουμε στο ψυγείο.
Αφού παγώσει (κρυώσει καλά) προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αφού το παγώσουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το χτυπάμε 5 φορές κάθε 30΄ για να αφρατέψει.
Πρόταση σερβιρίσματος: Γαρνίρουμε με καλοκαιρινά ψιλοκομμένα φρούτα ή με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο και φιστίκια Αιγίνης.
Η συνταγή είναι από την σελίδα Λέσβος Μυτιλήνη
Τρίτη 28 Μαΐου 2013
Τούρτα ψυγείου φανταστική και πανεύκολη !!!
Posted on 16:13by gata
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ σκέτα
1 πακέτο βούτυρο και μισό ακόμα φλώρα [δηλαδή 400 γραμ.]
10 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά σούπας ποτό της αρεσκείας μας
Γλάσο
1 κρέμα γάλακτος [περιπου να βγεί 1 φλυτζάνι]
1 κουβερτούρα των 250 γραμ.
1/2 κουτ.σούπας λάδι
Σε μία κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία .
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα ,μαζί και το κακάο.ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας συγχρόνως και το ποτό.
Σπάμε τα μπισκότα πάνω από το μείγμα μας σε ακανόνιστα κομμάτια ι ανακατεύουμε να πάει παντού η σοκολάτα .
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μεγέθους τούρτας αλουμινόχαρτο ,η λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα .Το σκεπάζουμε πάλι με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Αφού παγώσει ετοιμάζουμε το γλάσο ,Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος ,μόλις αρχίσει να βράζει την αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το λάδι και την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε κομμάτια.Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά όλα και να σκουρήνει το γλάσο μας .
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει 5 λεπτά και το ρίχνουμε επάνω στην τούρτα να πάει παντού το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε και σερβίρουμε !! [μην ξεχάσετε να βγάλετε το αλουμινόχαρτο πριν το γλασάρισμα].Καλή επιτυχία !!! Διατηρείτε στο ψυγείο .
την συνταγή την βρήκα στο ένθετο ζάχαρη & αλεύρι
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα ,μαζί και το κακάο.ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας συγχρόνως και το ποτό.
Σπάμε τα μπισκότα πάνω από το μείγμα μας σε ακανόνιστα κομμάτια ι ανακατεύουμε να πάει παντού η σοκολάτα .
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μεγέθους τούρτας αλουμινόχαρτο ,η λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα .Το σκεπάζουμε πάλι με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Αφού παγώσει ετοιμάζουμε το γλάσο ,Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος ,μόλις αρχίσει να βράζει την αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το λάδι και την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε κομμάτια.Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά όλα και να σκουρήνει το γλάσο μας .
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει 5 λεπτά και το ρίχνουμε επάνω στην τούρτα να πάει παντού το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε και σερβίρουμε !! [μην ξεχάσετε να βγάλετε το αλουμινόχαρτο πριν το γλασάρισμα].Καλή επιτυχία !!! Διατηρείτε στο ψυγείο .
την συνταγή την βρήκα στο ένθετο ζάχαρη & αλεύρι
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)