Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με μπύρα ,φανταστικό !!!!


 ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο στα 6
ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
3-4 σκελίδες  σκόρδο ψιλοτριμμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγη ρίγανη
1 κουτί μπύρα μεγάλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι  και κρεμμύδι σκόρδο και τα σοτάρουμε για λίγο .
Προσθέτουμε και το κοτόπουλο και το  γυρίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει παντού .
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,και την ρίγανη ανακατεύουμε και προσθέτουμε αμέσως και την μπύρα .
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σαλτσούλα.
Αν χρειαστεί [σπάνιο] προσθέτουμε λίγο νεράκι .
Σερβίρουμε με πιλάφι ,με πατάτες τηανιτές ,η ότι άλλο μας αρέσει.Καλή όρεξη γι αυτό το υπέροχο φαγητό !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Μελιτζάνες στο φούρνο ,η νοστιμιά τους δεν περιγράφετε !!





 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 7  ΜΕΡΙΔΕΣ

10  μελιτζάνες φλάσκες
8 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουτλιά τις σούπας πελτέ
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια κομένα σε μακρόστενο σχήμα
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 πατάτες κομένες σε στρογγυλό  σχήμα [φέτες σχετικά λεπτές]
1 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοτριμμένη φέτα
2 φλυτζάνια τυρί μαλακό για το τελείωμα του φαγητού
ελαιόλαδο για το τηγάνι [χρησιμοποιώ καλαμποκέλαιο ]
αλάτι-πιπέρι
1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε ,καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές σχετικά φέτες τις μελιτζάνες .
Τις τηγανίζουμε και τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι να φύγει το περιττό λάδι.
Συγχρόνως με το τηγάνισμα να μην χάνουμε χρόνο ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε μία βαθιά κατσαρόλα.
Την τοποθετούμε στην φωτιά και μετά από 10 λεπτά μαγειρέματος να πιεί λίγα υγρά προσθέτουμε ,τον μαιντανό,τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τον πελτέ ντομάτας ,αλάτι ,πιπέρι.ζάχαρη,ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 15 λεπτά περίπου προσθέτοντας και λίγο ελαιόλαδο.να εχει λίγο ζουμάκι όταν το κλείσουμε .
Βάζουμε τις μελιτζάνες στην σειρά στο ταψάκι  μαζί και τις τηγανισμένες πατάτες  , πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί  και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα μας .Βάζουμε την φέτα στην επιφάνεια .πασπαλίζουμε με το τυρί  και ψήνουμε για  με 20 λεπτά,Καλή όρεξη !!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αποφεύγουμε το τηγάνι λαδώνοντας και ψήνοντας τις μελιτζάνες,,μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ατομικά πήλινα  βάζοντας 2 πατάτες,μελιτζάνες ,φέτα και τριμμένο τυρί ,,και γίνονται μούρλια !!!!





Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Σαλάτα του chef !!


Σαλάτα του chef .
ΥΛΙΚΑ
μαρούλι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
ντοματίνια
καλαμπόκι ...
κρουτόν
τυρί ένταμ σε κοματάκια μικρά
και σως Chef έτοιμη στην οποία προσθέτουμε μικρά ψιλοκομμένα κοματάκια ζαμπόν .
η την φτιάχνουμε μόνοι μας όπως θα σας πώ  χρειαζόμαστε τότε
μαγιονέζα
κέτσαπ
χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα μαζι σε ένα μπόλ ανακατεύουμε και καλή μας όρεξη .Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και αυγό βραστό σε κοματάκια .
Σως εγω την φτιάχνω μόνη μου με 3 μέρη μαγιονέζα κι ενα κέτσαπ πχ 6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα ,1 κοφτή κουταλιά της σούπας κέτσαπ . λίγο χυμό από λεμόνι ανακατεύω καλά προσθέτω και το ζαμπόν κι έτοιμη .