Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ψάρι Πανγκάσιους με πατάτες πορτοκάλι κ.τ.λ στο φούρνο !!




Υλικά
2 φιλέτα ψάρι Παγκάσιος [κατεψυγμένο κ πολύ φθηνό]
7-8 πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε τετράγωνο σχήμα
2 κουταλιές κοφτές σούπας μουστάρδα
1 πορτοκάλι το χυμό
1-2 λεμόνια το χυμό
αλάτι -πιπέρι
ελαιόλαδο
φρυγανιά τριμμένη
2-3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω το αλάτι ,το πιπέρι,το λάδι και τις τρίβουμε να πάει σε όλες το μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το χυμό από πορτοκάλι ,το λεμόνι ,την μουστάρδα ,λίγο λάδι ,λίγο αλατάκι και λίγο πιπέρι ,τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να αναμειχθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα επάνω στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά .Προσοχή εδώ ,κρατάμε λίγο από αυτό το υλικό για να πανάρουμε το ψάρι .Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο τις πατάτες και τις ψήνουμε μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι .Εντωμεταξύ έχουμε μαρινάρει το ψάρι μέσα στο παραπάνω υπόλοιπο μείγμα που κρατήσαμε και το βουτάμε μετά σε φρυγανιά τριμμένη και το τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες να ψηθεί ,αν περισσέψει μείγμα το ρίχνουμε επάνω στο ταψί .Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν όλα .
Σημείωση
Το ψάρι είναι πολύ τρυφερό και ψήνετε γρήγορα γι αυτό το τοποθετούμε στην μέση του ψησίματος και πρέπει να πατάει στο ταψί να ψηθεί γιατί δεν πρέπει να το γυρίσουμε μην διαλυθεί .Συνοδεύουμε με βρασμένα λαχανικά η με σαλάτα .Καλή όρεξη !!!!!