Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Καλαμαράκια με σπανάκι.[Νηστίσιμο]



 Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα τα ξεπάγωνουμε τα καθαρίζουμε ,τα πλένουμε ,και τα κόβουμε .
1και1/2 κιλό σπανάκι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 κύβο [αν θέλετε λαχανικών]
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
χυμό λεμονιού


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε [προτιμότερο είναι καλαμαράκια μικρού μεγέθους]Αν είναι κατεψυγμένα ξεπαγώνουμε καθαρίζουμε τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε λίγα λεπτά.Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες ,το σκόρδο και ανακατεύουμε λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε και το κρασί ανακατεύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι αφού το στύψουμε καλά αφού πρώτα το έχουμε  καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.
Προσθέτουμε και τον κύβο [προαιρετικά]και μαζί το αλάτι και το πιπέρι .
Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά προσέχοντας το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό ,και στον χρόνο αυτό προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο .
Μαγειρεύουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά και μετά ανεβάζουμε την φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα κουνώντας αραιά και πού την κατσαρόλα .Είναι φανταστικό φαγητό σε γεύση ,καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!






ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ